Varmepumper hitter: - Vi har fået rigtig travlt

Efterspørgslen på varmepumper stiger, og det kan de mærke hos Nørhalne VVS.

De løber hurtigt hos Nørhalne VVS. De knap 60 medarbejdere kan nemlig tydeligt mærke den stigende efterspørgsel på varmepumper. 

Efter Ruslands invasion af Ukraine vil endnu flere have varmepumper til huset. Heldigvis sikrede virksomheden sig sidste år et stort parti.

- Krigen i Ukraine har fået folk til at ringe. Hver dag får vi fire-fem efterspørgsler på, at folk gerne vil have besigtiget deres anlæg, siger Allan Kristensen fra Nørhalne VVS.

Usikkert marked

Det europæiske gasmarked oplever i disse uger store prisstigninger.

Hos Aalborg Bygas A/S hævede man bygastaksterne med 24 procent for mindre kunder, mens energiselskabet Norlys satte salget af naturgas til fast pris helt på pause. Og det bekymrer mange forbrugere.

-  Jeg er faktisk bekymret i forhold til budget-kontoen. Det kan jo ende med at være rigtig mange penge som eneforsørger, siger Louise Boesen, der bruger gas til at varme sit hus op.

Salget vil stige

Fra 2020 til 2021 steg salget af varmepumper med over 50 procent, og prisstigningerne på gas har kun fået salget til at fortsætte.

- Det er en markant udvikling, og det understreger bare, at danskerne er klar til den grønne omstilling, siger Troels Hartung, chefkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer over 4000 virksomheder indenfor el, vvs og metal, til dagensbyggeri.dk.

Og selvom man ikke kan få tilskud længere, kan det stadig betale sig for den almindelige forbruger at skifte gasfyret ud med en varmepumpe.

De høje gaspriser forventes nemlig at fortsætte mindst et år endnu - samtidig med at situationen i Ukraine gør gasforsyningen endnu mere usikker.

Hør mere om situationen hos Nørhalne VVS her:


Seneste nyt

fra Nordjylland