LIGE NU:

Verdenskendt MMA-fighter bruger ung nordjydes musik

Selvom han ikke kan læse noder og det nærmeste han kom på at spille på noget, var et trommesæt på børneværelset i et halvt år, har 22-årige Emil Præstegaard fra Biersted verdensomspændende succes med sin musik.

Det var under skråvæggene på drengeværelset i barndomshjemmet i Biersted, at Emil Præstegaards drøm begyndte i 8. klasse. En dag viste en klassekammerat ham et program, hvor man kunne lave sin egen musik. Vel at mærke uden nødvendigvis at kunne spille på et instrument eller have forstand på musik.

- Og så fik jeg selv programmet et par dage senere. Og så var jeg bare hooked, fortæller han.

Det har han været lige siden. I dag er Emil Præstegaard 22 år og har komponeret hundredvis af tracks i sit primitive studie på drengeværelset. Men det var først i efteråret 2016, at succesen for alvor tog fart for den unge nordjyde.

- Det var helt surrealistisk, konstaterer han.

Holdet omkring den verdenskendte irske MMA-fighter, Conor McGregor, fik øjnene op for Emil Præstegaards musik. Og så gik det stærkt.

- Jeg kunne ikke rigtig forstå det. Jeg tror stadig ikke, at jeg helt forstår det, griner Emil Præstegaard.

Indtil videre har han således leveret 13 numre, der de seneste otte måneder har ledsaget den irske verdensstjernes promotionvideoer på nettet. Videoer, hvor navne som David Beckham, Snoop Dogg og Rihanna også kigger med.

- Da jeg så det, tænkte jeg bare: Vildt!

Hør hele historien om Emil Præstegaards musikalske succes i indslaget øverst i artiklen.

Emil Præstegaard