01:09

Video: TV2 Nord

Ville kurere flyskræk: 18-årige Rebecca tog flycertifikat inden hun fik kørekort

18-årige Rebecca Roos Jensen skulle for første gang lande på en strand til Blokhus Fly-In søndag.

Som mange andre 18-årige har Rebecca Roos Jensen fra Randers netop erhvervet sig et kørekort. 

Men i modsætning til mange af sine jævnaldrende har hun i forvejen måtte føre et andet og større fartøj - hun tog nemlig flycertifikat, da hun var 17 år. 

- Min far er pilot, men det var svært at flyve med ham, for jeg havde flyskræk, da jeg var mindre. Så jeg valgte at tage flycertifikat for at komme over min flyskræk, siger Rebecca Roos Jensen.

Mere end 20 forskellige fly prøvede kræfter med at lande på stranden i Blokhus.  Foto: Mogens Jørgensen

Søndag skulle Rebecca Roos Jensen så prøve kræfter med at lande et fly på en strand, for første gang i sit liv, til Blokhus' årlige Fly-In event, hvor mere end 20 forskellige fly prøver kræfter med at lande helt tæt på vandkanten i Blokhus. 

- Det var lidt stressende i starten, for der var mange fly. Men det var sjovt. Man skal bare slappe af og tage det stille og roligt. Det var rigtig fedt. De klappede og vinkede, da jeg kom ind, siger Rebecca Roos Jensen, der havde sin far med som passager i flyet. 

Det er dog langt fra første gang, at Rebecca Roos Jensen befinder sig bag roret. Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur - en tur, der er cirka 380 kilometer lang. Og så har hun været med til forskellige flyve-events, derinblandt Sun n' FUn Airshow i Florida. 

Blokhus Fly-In er et populært tilløbsstykke blandt flyinteresserede.  Foto: Mogens Jørgensen

02:10

Se hele indslaget. Foto: Lone Vad Dam

Luk video