04:15

Familien Ortega har kræft-sygdom helt inde på livet. Derfor har de fået mulighed for at puste ud - helt gratis - i et sommerhus i Ålbæk - takket være knæk cancer-kampagnen. For et ægtepar fra Brønderslev har besluttet sig for at støtte Knæk Cancer-kampagnen på en helt særlig måde: De stiller deres sommerhus til rådighed for kræftramte familier - kvit og frit.

Foto: Ib Wiliam Christensen

Foto: Ib Wiliam Christensen

Foto: Ib Wiliam Christensen

1 af 4

Knæk Cancer: Familie får afbræk fra kræft i sommerhus

Kræftramt familie kan for en stund nyde at tænke på noget andet end sygdommen med en familietur i sommerhus.

En aarhusiansk familie slås til dagligt med livets store spørgsmål. Men en venlig tanke fra en nordjysk familie har givet Joanna Ortega et kærkomment afbræk.  

Sammen med sin familie kan hun nyde efterårsferien i et sommerhus ved Aalbæk i selskab med sine børn og børnebørn. Opholdet er et velkomment afbræk for den aarhusianske pensionist. Hun blev for nylig opereret for brystkræft og er netop begyndt i kemobehandling. 

- Det er et dejligt afbræk i hverdagen, nu hvor det så længe har handlet om kræft - morgen, middag og aften, siger hun. 

  Foto: Ib Wiliam Christensen

Fordi hun er kræftpatient blev hun af Kræftens Bekæmpelse tilbudt en sommerhustur, hvor ejerne af sommerhuse i hele landet stiller deres sommerhuse til rådighed for kræftramte familier - kvit og frit.

- Jeg synes det er så stort af dem, at de vil gøre det og hjælpe folk som mig.

Sommerhuset, som Joanna Ortega og hendes familie holder efterårsferie i, udlejes nemlig normalt ikke. Men Kjeld og Poula Kristensen fra Brønderslev, der har ejet sommerhuset de seneste fem år, har indtil videre lånt det ud til fire kræftramte familier.

- Det giver da også os glæde at se, at de bliver glade og deres reaktioner bagefter. Det har været dejligt, og de har fået en dejligt oplevelse og et pusterum fra deres sygdom, siger Poula Kristensen. 

Hvis alt går efter planen, håber Joanna Ortega at være gennem sin kræftbehandling til foråret. 

  Foto: Ib Wiliam Christensen