LIGE NU:

Knejter og kødkvæg: - Jeg bliver tit kaldt en bonderøv

I første afsnit af "Knejter og kødkvæg" møder vi Simon og Gustav, der deler interessen for livet på landet - og selvfølgelig interessen for kvæg. De mødtes på dyrskue, og begge drenge sætter pris på nu at have en kammerat, der synes, at arbejde på gården er ligeså sjovt som videospil.

- Jeg bliver rigtig tit kaldt for en bonderøv i min klasse. Jeg tror bare, at næsten alle klasser har en bonderøv, mener 12-årige Gustav. 

Heldigvis har han en ven uden for klassen, der går lige så meget op i landbrug og kvæg, som han selv gør. Det er 11-årige Simon fra Brovst. De to drenge mødtes til et dyrskue, hvor de begge udstillede kvæg, og det er den fælles interesse, der er skyld i, at de lige siden har de været kammerater.

- En ko kan være en god ven. Man kan altid gå hen til den, hvis man har haft en træls dag. Jeg hygger mig altid sådan med dem, fortæller Simon. 

 
 

Ingen andre end Gustav gider

- Det bedste, ved at have en ven som Simon, er, at man altid kan få en god snak med Simon om køerene. Man har en at diskutere lidt med, hvis man skal noget med køerene, man ikke er helt sikker på, fortæller Gustav. 

Og Simon har det på samme måde. Han har i dag inviteret Gustav på besøg, for at lave hegn. En opgave, der for mange børn nok ikke ville falde i god jord, men sådan er det ikke for hverken Simon eller Gustav. 

 

- Jeg elsker at sætte hegn på, udbryder Gustav, da de er ved at læsse en trailer med stolper. 

- Det gode, ved at have en ven som Gustav, er at man har en at være sammen med. En der går op i det samme, som jeg gør. Der er ikke rigtig andre, der ville gide at hjælpe med at sætte hegn op end Gustav. Jeg synes bare det er sjovt, slår Simon fast. 

Se hele afsnittet her.