Coronasmitte kan få flere til at vognstemme

Den stigende coronasmitte ikke mindst i Vesthimmerlands Kommune gør, at kommunen er klar med ekstra forholdsregler til kommunale- og regionsrådsvalget tirsdag.

Man har egentlig altid kunnet vognstemme, altså stemme til kommunal- og regionsrådsvalg fra sin bil, men det er de færreste, der tidligere har benyttet sig af det.

quote Jeg håber ikke, coronasmitten påvirker valgdeltagelsen, for vi gør alt for at det skal være trygt for vælgerne

Rasmus Engsig, valgansvarlig, Vesthimmerlands Kommune

Nu kan den måde at stemme på vise sig at få styr betydning for valget i morgen tirsdag. For med stigende coronasmitte kan det afholde nogle vælgere fra at ville stå side om side med andre for at sætte sit kryds, men det er ikke nødvendigt overhovedet at bevæge sig inden for på valgstedet, hvis man ikke ønsker det.

- Der har tidligere ikke været mange, der har benyttet sig af den mulighed, men vi ved ikke hvor mange, der kunne tænke sig det i morgen, siger valgansvarlig i Vesthimmerlands Kommune, Rasmus Engsig.

P-pladser til vognstemmer

Kommunen afsætter på hvert eneste valgsted en række parkeringspladser til de, der ville vognstemme. Og det er så en af de valgtilforordnede, der kommer til vælgeren i bilen.

Forinden har vælgeren ringet til et nummer, der står ved valgstedet, for at gøre opmærksom på, at man holder på parkeringspladsen og vil vognstemme.

- Det er en langsommelig proces at vognstemme, så man kan godt risikere, at der bliver ventetid afhængig af hvor mange, der ønsker at stemme på den måde, siger Rasmus Engsig.

Han forklarer, at vognstemmeren vil blive mødt af en valgtilforordnet med visir og handsker af hensyn til coronasmitte.

Tager coronaforholdsregler

Det er samme forholdsregler, som der tages indenfor på valgstederne.

- Alle har mulighed for at have visir eller maske på, ligesom man også må have handsker på - og som vælger må man også gerne tage sit eget skriveredskab med, hvis man ønsker det, siger Rasmus Engsig.

Han tilføjer, at alle valgsteder også har håndsprit, og man opfordrer folk til at holde afstand.

- Jeg håber ikke, coronasmitten påvirker valgdeltagelsen, for vi gør alt for at det skal være trygt for vælgerne og for de valgtilforordnede, siger den valgansvarlige i Vesthimmerlands Kommune.

Brønderslev klar

Også i Brønderslev Kommune er valgforberedelserne i fuld gang.

I Brønderslev Kommune tager man også sine forholdsregler.

- Der er selvfølgelig lavet diverse tiltag, så det bliver så sikkert som muligt at komme og stemme. Blandt andet er indgangspartiet delt op, og så er der sprit over det hele, siger Bo Christensen, der er valgsekretær i Brønderslev Kommune.

Her en klar plan for, hvordan valget kan forløbe bedst muligt også, hvis du er smittet.

- Der kommer til at være et telefonnummer, som man kan ringe til, og så kommer vi ud med visir og det hele, og tager i mod stemmesedlen, siger Bo Christensen.


Kommunalvalg

Ulla Vestergaard analyse wormslev

play Vil Ulla forsøge at vinde borgmesterstolen tilbage?

Arne boelt analyse wormslev

play Arne Boelts appetit på politik er intakt

ulla astman analyse wormslev

play Det vil ikke overraske, hvis Ulla stopper før tid

kaarsten nielsen analyse wormslev

play Karstens fire år som borgmester på Kattegat-øen går ind i historien

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland