Seneste nyt:

Forældre kæmper mod lukning af børnehave i Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord Kommune vil spare penge og sammenlægge fem daginstitutioner til én, men det falder ikke i god jord hos alle.

Marie-Louise Laustsens søn går i bondegårdsbørnehaven Regnbuen i Hadsund, som måske står over for at lukke. 

- Jeg synes, det er forrykt, at de har gået og gemt på de her tanker om at lukke børnehaven siden 2019, indtil vi blev opmærksomme på det her i foråret, siger Marie-Louise Laustsen fra Hadsund. 

Børnehaven er et af de fem dagtilbud, som politikerne i Mariagerfjord Kommune har planer om at gøre til ét stort dagtilbud.     

 - Vi er meget modstandere af et stort dagtilbud, for det fungerer godt, som de er nu, siger Marie-Louise.

Vil spare på driften

Det politiske forslag går på at lægge de fem børnehuse i Hadsund, børnehaverne Spiren og Solstrålen, bondegårdsbørnehaven Regnbuen, vuggestuen Lærkereden samt Væksthuset sammen i én stor institution. 

Den skal placeres lige ved skolen i byen med plads til 210 børnehavebørn, 24 vuggestuepladser og 10 særlige dagtilbudspladser. Mariagerfjord Kommune vil spare 1,5 millioner på driften årligt.  Planerne er dog sat i bero, og beslutningen er skubbet til det kommende byråd.

Byrådskandidaterne diskuterede den sag i TV2 Nords valgdebat onsdag. Her var Jens Henrik Kirk, byrådskandidat for Konservative, åben for at lytte:

- Jeg mener, vi skal tage en vurdering af, hvilke institutioner, der med fordel kan lægges sammen, og hvilke der med fordel kan beholdes. Her er det meget vigtigt, at vi lytter til forældre, lokalsamfund og også får det faglige i spil, sagde han. 

Hør politikernes debat herunder:

Vil frede bestemte børnehaver

Jens Henrik Kirk kalder det også helt utænkeligt at nedlægge Skovbørnehaven. 

- Men nogle af de andre institutioner er efterhånden helt nedslidte og i lejede bygninger, så der med fordel kan kigges på en sammenlægning og synergi mellem skolen og idrætslivet, sagde konservatives Jens Henrik Kirk.

Omvendt vil SFs byrådskandidat i Mariagerfjord Kommune, Peder Larsen, lægge hånden over en anden børnehave:

- Vi vil gerne på forhånd frede bondegårdsbørnehaven, fordi det er et unikt tilbud. Men alle fem institutioner er ikke nødvendigvis fredede. Jeg synes, vi skal kigge på det, sagde han under debatten.

- Vi har en 60-70 millioner kroner plus-minus at renovere for. Måske vi kan renovere det, vi har. Måske giver det mere mening at lave en ny institution.

Flere forældre er imod

Marie Louise er ikke den eneste forælder, der er skeptisk overfor forslaget.

 - Det er en dårlig idé. Børn har forskellige behov. Nu har jeg jo en søn, der er et meget udemenneske, siger Kia Soni Langvad, som ikke ønsker en sammenlægning. Hendes søn går i Bondegårdsbørnehaven.

- Jeg synes ikke, vi skal lukke for at få folk samlet i børnehave og vuggestue i nærheden af skolen. Det kan de også gøre, men jeg synes ikke, de skal lukke de andre, siger Kia Soni Langvad.

20170819-154746-1_42Mb

Lægehelikoptere skal flyves af fransk firma: Vandt på at være billigere

Bo Zink

play Bo Zinck bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

20191229-150347-3_21Mb (1)

Julefrokostarrangør efter stort afbud: Vi vil gøre alt for at skabe en superfest

20170819-154746-1_42Mb

Lægehelikoptere skal flyves af fransk firma: Vandt på at være billigere

Bo Zink

play Bo Zinck bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

Til forsiden

Til forsiden