Seneste nyt:

Mariagerfjord: De to store partiers borgmesterkandidater er også i valgkampen enige om det meste

I onsdagens valgdebat mellem kandidaterne fra Mariagerfjord Kommune blev der blandt andet debatteret børnepasning, busruter, ældre og bosætning.

Byrådet i Mariagerfjord Kommune har tradition for, at det meste mellem valgene besluttes i enighed eller med meget brede flertal. Op til valget kunne man måske forvente, at meningerne ville brydes, men både de to store partiers borgmesterkandidater og en række andre spidskandidater fra de partier, der i dag sidder i byrådet, lød i aftenens debat på lange stræk meget enige.

Leif Skaarup (S), hovedudfordrer til den siddende Venstre-borgmester, Mogens Jespersen, skærpede dog en enkelt gang tonen i debatten om at tiltrække nye borgere. Her har der “ikke været vilje til at sætte handling bag ordene,” sagde han.

De nye kandidater

Ellers var det i høj grad de allerede valgte versus de nye kandidater, der gerne vil vælges. De siddende forsvarede det, der er gjort, mens de nye, lykkeligt fri for medansvar for fortiden og budgettet, lancerede den ene nye ide efter den anden: Nye Borgerliges spidskandidat, Per de Fries, vil have yderligere et gymnasium i kommunen, mens Malene Ingwersen (EL) ønsker en gratis shuttlebus, der kører fjorden rundt.

Ideen om en ny busrute blev dog hverken købt af S- eller V-borgmesterkandidaterne, der også her stod skulder ved skulder. En sådan rute vil, mente Mogens Jespersen, udløse masser af utilfredshed, fordi der blandt borgerne vil være rigtig mange holdninger til, hvor og hvornår den skulle køre.

Det nuværende byråd sendte for nylig to emner til hjørnespark, da man bestilte en ekstern undersøgelse, før der besluttes noget. Det drejer sig dels om tanker om sammenlægning og/eller lukning af daginstitutioner, dels om placeringen af et biogasanlæg.

Flere borgere efterlyste via Facebook kandidaternes holdning til de to emner og fik fra nogle - men langt fra alle - konkrete svar. De fleste af politikerne henviste til, at de først vil se undersøgelserne. Og de kommer først efter valget!

Se hele analysen her:

De siddende forsvarede det, der er gjort, mens de nye, lykkeligt fri for medansvar for fortiden og budgettet, lancerede den ene nye ide efter den anden, lyder det TV2 Nords Søren Wormslev om valgdebatten fra Mariagerfjord Kommune.
20170819-154746-1_42Mb

Lægehelikoptere skal flyves af fransk firma: Vandt på at være billigere

Bo Zink

play Bo Zinck bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

20191229-150347-3_21Mb (1)

Julefrokostarrangør efter stort afbud: Vi vil gøre alt for at skabe en superfest

20170819-154746-1_42Mb

Lægehelikoptere skal flyves af fransk firma: Vandt på at være billigere

Bo Zink

play Bo Zinck bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

Til forsiden

Til forsiden