Seneste nyt:

Lokale designere bag Mariagerfjords gaver til dronningen

Det er to lokale designere, der står bag Mariagerfjord Kommunes officielle gaver til dronningen.

Det var en tydeligt glad dronning, der sammen med en ligeså tyeligt koncentreret borgmester, der torsdag formiddag gik sammen fra havnefronten, hvor Dannebrog netop havde lagt til, til Det Røde Pakhus hvor den officielle velkomst skulle finde sted.

Undervejs hilste regenten på de nogle af de mange fremmødte, der med flag og et nifoldigt leve netop havde budt hende velkommen - på den folkelige måde.

Ved den officielle velkomst var det borgmesteren der førte ordet, men det var i høj grad to lokale designere, der løb med opmærksomheden. De står nemlig bag de to genstande, der var Mariagerfjord Kommunes officielle gaver til dronningen.

Den ene gave - et sjal - er designet af Hanne Falkenberg, der er tekstildesigner i Mariager.

- Sjalet kan bruges på mange måder, og det har en speciel facon bagpå, der gør, at det ikke falder ned. Man skal ikke gå og passe på, det falder ned, for det bliver altid hængende, forsikrer hun.

Den anden gave var passende monteret på sjalet. En broche i oxideret sølv lavet af smykkedesigner Helga Winther, der ligesom Hanne Falkenberg er fra Mariager.

- Vi fik til opgave at lavet noget som relaterer sig til et danefæ, et fund, der blev gjort i Fjeldstad lidt uden for Mariager for nogle år siden, hvor man fandt et bronzesmykke til en kvindedragt, fortæller designeren.

Under den officielle velkomst blev hele byrådet præsenteret for dronningen, men det var de to designere, der fik lejlighed til at veksle ord med majestæten.

- Det er noget af det største, når man har lavet smykker i så mange år, at få lov til at lave noget til dronningen. Det er stort, lød det fra Helga Winther

- Man er både glad og stolt. Det er en fantastisk oplevelse at blive modtaget på den måde, sagde Hanne Falkenberg.