Bæredygtig landmand har bidraget til grøn Michelin-stjerne
Der var masser af glæde at spore, da Alimentum til Michelin-stjerne uddelingen i den finske hovedstad Helsinki fik tildelt en grøn stjerne, som tegn på deres bæredygtighed.
Noget der hjulpet restauranten godt på vej er, at de har lejet to hektarer landbrugsjord hos gården Lille Østergård, der ligger en kort køretur fra Brønderslev, hvor de sår og høster deres egne afgrøder, som de bruger i restauranten.
Her har de ansat deres egen landmand, Morten Pedersen, efter at han blev færdiguddannet i sommeren 2024. Og det betyder meget for landmanden, at han kan arbejde med bæredygtighed.
- Som økologisk landmand er bæredygtighed en af de centrale ting. Så at arbejde sammen med en restaurant, der har de samme principper går bare op i en højere enhed, fortæller Morten Pedersen.
For Martin Pedersen betyder også meget at have fået nomineringen til både en almindelig og en grøn Michelin-stjerne, som anerkendelse for restaurantens gode kvalitet og bæredygtighed.
Han ser da også frem til at fejre den grønne Michelin-stjerne.
- Det kan da godt være man lige skal have en lille øl en et glas vin, fortæller den nordjyske landmand.