Politikere vil hjælpe hjerneskadet Falck-redder med at få erstatning
Der skal være en omvendt bevisbyrde, når politmænd, brandmænd, ambulancereddere og medarbejdere i kriminalforsorgen kommer til skade på job.
Sådan lyder det fra Majbritt Birkholm, der er næstformand i DF og som er nordjysk folketingskandidat.
For det er ganske urimeligt, at man trækker en sag om arbejdsskadeerstatning ud i 10 år, som det er sket i tilfældet i sagen om Erik Schack, hvis forsikringsselskab har stævnet ankestyrelsen. Han kom til skade i en arbejdsulykke på Strandby Havn i 2014.
- Hvis vi gerne vil have nogle mennesker, som varetager de her jobs, og som hver dag faktisk er i højt alarmberedskab; de udsætter sig selv for fare, og det er ikke sikkert, de kommer hjem igen, så synes jeg, at man som samfund bør sige; hvis man kommer ud fra en skade, eller man får PTSD, fordi man har så mange traumatiserende hændelser, så skal man også have et system, der samler op og hjælper en, slår Majbritt Birkholm fast.
Og folketingsveteranen Bjarne Laustsen (S) vil tage sagen op med den ansvarlige minister.
- Det er helt vanvittigt. I den her sag har vi et offer, der nu har ventet i 10 år. Og jeg synes, vi skal kigge på, om der ikke er nogle muligheder for at stoppe det system med, at man kan blive ved med at anke. Hvad har de af vidner efter 10 år, der kan komme og sige noget om, at forholdene var anderledes på Strandby Havn? Jeg synes det er ren chikane og trække i langdrag - jeg har aldrig kendt mage, siger han.