Kort Nyt

Dna-metode kan måske opklare gammel drabssag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 1997 er der to store spørgsmål, der har rumsteret i Kent Klemmensens hoved: Hvem slog min søster ihjel? Og hvorfor blev hun slået ihjel?

- Det er ikke sikkert, vi kan få af vide hvorfor, Conny blev slået ihjel, men jeg håber på at finde ud af, hvem der gjorde det, siger Kent Klemmensen på en telefonlinje fra Fjerritslev, mens han tager sig en pause fra at rydde sne foran sit hjem.

For da Kent Klemmensen fredag aften sad og læse nyheder på tekst-tv faldt han over en vigtig en for ham og familien.

Drabet på hans søster Conny Birgitte Svendsen, der blev kvalt i sin lejlighed på Bornholm i 1997 er måske den næste, der bliver undersøgt med dna-slægtssøgning, kunne DR fortælle.

Det er den samme metode, som politiet brugte til at finde frem til den 53-årige mand, der nu er sigtet for mordet på Hanne With ihjel i 1990.

- Dna-slægtssøgning er en langsommelig proces, som foregår manuelt, men drabet på Conny Birgitte Svendsen er i pipeline til processen, fortæller efterforskningsleder ved Bornholms Politi Henrik Schou til mediet.

Drabssagen på Conny Birgitte Svendsen, der oprindeligt er fra Thy, er en af otte sager, der er blevet udvalgt, fordi dna-sporet i sagen næsten med sikkerhed stammer fra gerningspersonen, skriver mediet videre.

- Jeg bliver selvfølgelig glad, for der er nyt håb for, at den bliver opklaret, og det vil jeg håbe den gør. Jeg har en rigtig god ven, og nu vil vi sætte os ned og gennemgå sagen og researche på, om der er et eller andet, vi har glemt eller overset i sagen, fortæller Kent Klemmensen, der har fulgt efterforskningen tæt.

Læs mere her

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Et tæppe ligger midt på motorvejen

Opdateret 11.30: Problemet er nu løst.

Der er i venstre vognbane mellem Nørresundby N og Vendsyssel blevet tabt et tæppe. Det er i nordgående retning.

Vejhjælp er på vej. Det skriver Vejdirektoratet.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Indsats på 30 millioner skal hjælpe medarbejdere i ældreplejen

Med ældrereformen er der sat 30 millioner kroner af til en indsats, der skal klæde medarbejdere og ledere i ældreplejen bedre på i forhold til at undgå forråelse og omsorgstræthed.

I Danmark lever ca. 96.000 mennesker over 65 år med en demenssygdom, og hvert år konstateres der ca. 8.500 nye tilfælde. Arbejdet med mennesker med demens stiller store krav til medarbejdere og ledere i ældreplejen. Når det er vanskeligt at forstå borgerens adfærd, bliver pleje- og omsorgsopgaven mere kompleks.

Det glæder det nordjyske folketingsmedlem, Per Larsen (K).

- Demens er en forfærdelig sygdom både for dem, der lever med sygdommen, og for deres pårørende. Det er samtidig en sygdom, der stiller store krav til ældreplejen. Vi har et stort ansvar for at passe på både vores dementramte og vores dygtige medarbejdere i ældreplejen. Jeg er derfor glad for, at vi nu styrker indsatsen, der skal forebygge forråelse og omsorgstræthed.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Kommune støtter fællesskab - betaler huslejen det næste år

Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune har besluttet sig for, at støtte fællesskabet of foreningerne i Aars.

Aars Borgerforening Turistforening for Aars og omegn samt Aars Handel har nemlig søgt om et tilskud på 50.000 kroner til husleje til et fælles lokale til byens foreninger. Og det har de fået i hele 2025. Det fremgår af et referat fra mødet.

Der er nemlig opstået et fællesskab i byen, efter 400 frivillige hjalp med opbygningen af en juleudstilling i svømmehallen i Aars. 50.000 gæster så udstillingen, som de mange lokale havde hjulpet med, og det var med til at skabe et sammenhold.

Det er det fællesskab, som de lokale foreninger nu håber på at kunne fortsætte. Håbet er, at det fælles lokale kan blive et mødested for foreninger, initiativtagere og frivillige.

Og Aars Kirke er også inddraget i projektet. De har søgt fondsmidler og fået bevilliget midler til en deltidsmedarbejder, som skal skabe et mødested for sårbare og ensomme borgere i de selv samme lokaler.

Det er Sparekassen Danmark, der har tilbudt et lokale til en favorabel pris i Aars Bymidte.

Finansieringen til huslejen de kommende år tages med i budgetforhandlingerne for 2026-2029.

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Søndag kan blive en solskinsdag

Lørdag er i det meste af Nordjylland gråt i gråt, men noget tyder på, at det kan ændre sig søndag.

Det mener Jacob Mouritzen fra TV2 Vejret.

- Til at starte med vil der være skyer mange steder, og der kan være tåge og dis mange steder, men i løbet af formiddagen vil mange af skyerne begynde at gå i opløsning. Det betyder, at der ud på eftermiddagen vil være en flot solskinsdag for mange, siger han.

Men der kan være lokale forskelle. Langs kysterne er der ikke noget, der tyder på, at skyer, tåge og dis forsvinder i løbet af søndag.

Natten til søndag bliver med temperaturer omkring frysepunktet.

Du kan altid bede vores robot Solvej, om en vejrudsigt.

Vejret tre timer frem
Vejret senere