Sur smiley i ferieparadis: Køler var stået af hos Blokhus-restaurant
Da fødevarekontrollen i starten af august lagde vejen forbi Restaurant Nordstjernen i Blokhus, stod det hedt til med madvarerne i et af restaurantens kølerum.
Temperaturen i kølerummet var 10 grader, og temperaturerne i pølser, kartoffelsalat, bøffer og fløde blev målt til mellem 12 og 12,5 grader.
Det resulterer i en bøde på 15.000 kroner til restauranten.
- Vi havde en køler der var stået af, men der stod ikke så meget mad derinde. En liter fløde og noget personalemad, forklarer restauratør Christoffer Benne Hallager og understreger, at det hele blev kasseret med det samme.
De seneste to besøg fra Fødevarestyrelsen har ellers budt på smileyer af den helt tilfredse slags, så restauratøren ærger sig over timingen af besøget.
- Det er da bare sort uheld. Men nu har vi fået monteret en ny køler.
Udover at kølerummet var varmt, så noterede kontrollanten sig også, at døren til rummet var rusten og havde "skimmellignende belægninger på siden", og at "vægge i det varme køkken fremstod fedtede og med opsprøjt".
Derfor blev rengøringsstandarderne indskærpet overfor restauranten, der snart kan forvente to gebyrlagte opfølgende kontroller.
Men dem ser Christoffer Benne Hallager frem til:
- Der er ikke noget at komme efter.