Kommuner løfter sundhedsopgaver, de aldrig har fået penge til
- Jeg havde for travlt med at komme fra køkkenet og ind i min stue, fordi jeg kunne høre, at der var noget om de royale i tv'et. Så fik jeg taget et hjørne for hurtigt, fortæller 92-årige Else Irene Kristiansen fra sin midlertidige sengeplads på Thisted Afklaringscenter.
Hun er ved godt mod, selvom den ene arm ligger i slynge og faldet gav en grim forskrækkelse. Hun brækkede flere ribben.
Efter otte dage på sygehuset blev hun udskrevet, selvom hun ikke er klar til at komme hjem. Det er årsagen til, at hun nu ligger på en såkaldt midlertidig sengeplads i sin bopælskommune.
Kommuner tager sig af flere opgaver
Dermed tæller hun med i en statistik, der viser, at der bliver stadig mere brug for midlertidige sengepladser. I Thisted Kommune er antallet af borgere på disse pladser steget med 25 procent siden 2016. Liggetiden er steget med 17 procent, oplyser kommunen.
Antallet af visiterede sygeplejeydelser er steget med 25 procent de seneste to år. Og det kan ikke forklares med, at der bliver flere ældre borgere. Udviklingen presser kommunens økonomi.
- Vi har kun den pose penge, som vi har. Og det er ikke nogen hemmelighed, at vi også i Thisted Kommune er i gang med en spareøvelse. Det bliver kun endnu værre, når vi skal bruge penge på bundne opgaver på sundhedsområdet, siger Torben Overgaard (K), formand for sundhedsudvalget i Thisted Kommune.
Læs mere her.