Se billederne: Nordjyder i lysoptog til støtte for Ukraine

Nordjyder stimlede lørdag aften sammen i lysoptog fra Nørresundby til Aalborg i lysets tegn - og for at vise støtte til Ukraine.

Det er så smukt, man bliver varm helt ind i sjælen.

Sådan lød det fra Kresten Thomsen fra Aalborg, som er en af de mange, der har været med til at arrangere lørdag aftens fælles lysoptog, som mange hundrede nordjyder valgte at følge fra Nørresundby til Aalborg.

Og det rørte Kresten Thomsen, at så mange var mødt op og i samlet flok med lyskæder og lygter gik over Limfjordsbroen med pladsen ved Musikkens Hus som mål. 

Det handler om at hjælpe dem så godt, vi kan, lød det fra familien her, som TV2 Nords reporter, Caroline Monin lørdag aften mødte i lysoptoget. Video: Stefan Kjærgaard

- Vi skal støtte Ukraine, og det er det her, jeg kan -  det er det, jeg kan bidrage med i kampen for Ukraine, lød det fra Kresten Thomsen, der blandt andet gennem mange år har været med til at planlægge og arrangere Aalborg Karneval

Det er så smukt, man bliver varm helt ind i sjælen, fortalte Kresten Thomsen TV2 Nords Caroline Monin. Video: Stefan Kjærgaard.

Lysoptoget fungerede som optakt til DR og TV2s støttekoncert "Sammen for Ukraine", som blev vist live på storskærm på Musikkens Plads efterfølgende.

- Vi har valgt at være til det her, fordi det en måderne, vi kan gøre noget - og vise verden, at vi bakker op om Ukraine, siger Andreas Mathew, executive producer, Musikkens Hus.

Andreas Mathew, executive producer, Musikkens Hus, fortalte til TV2 Nords Vibe Aagaard kort før den store live-transmission af støttekoncerten, at han glædede sig til aftenen og over at være med til at vise støtte til Ukraine. Video: Johnni Isaksen

Krigen i Ukraine

Ukrainsk familie Suldrup

play Ukrainsk familie "drømmer om at bo i Danmark for altid" - ordfører afviser lovændring

20220331-192558-5-7639x5093ma

Kommuner vil tiltrække krigsinvesteringer: - Vi vil ikke glemmes

fam

Olga og Viktoria vendte tilbage til Ukraine: Sådan er deres liv i dag

240223 ukrainsk kunst i frederikshavn ibch 5977

play Tamara flygtede fra krigen med sin datter: Nu har hun åbnet en fotoudstilling om fred

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland