Nordjysk minister: Behovet for hjælp er så stort, at vi ikke kan begribe det

Den store støtte til Ukraine rører den nordjyske udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, der lørdag aften var med i det store lysoptog gennem Aalborg.

Der er så mange følelser i spil. Det er udviklingsminister Flemming Møller Mortensens (S) opfattelse af den alvorlige situation, som Europa befinder sig i. 

Han glæder sig over, at det store engagement, der er i Danmark, når det handler om støtte til Ukraine. 

- Danskerne har virkelig forstået, hvilken situation ukrainerne er i, og Ukraine er et land som Danmark, der pludselig har en trussel over hovedet, hvor demokratiet bliver knægtet og friheden bliver bliver knægtet, siger Flemming Møller Mortensen, der lørdag aften var med i det lysoptog, der begyndte i Nørresundby med kurs mod Musikkens Hus i Aalborg, hvor den store støttekoncert for Ukraine blev transmitteret direkte på en storskærm.

 Den nordjyske minister er stolt af, at landet har kunnet mobilisere så mange penge, så meget opmærksomhed og så meget solidaritet for ukrainerne.

- Jeg kan mærke det alle steder, jeg kommer rundt. Behovet for hjælp er så stort, at vi slet ikke kan begribe det, siger Flemming Møller Mortensen.


Krigen i Ukraine

Ukrainsk familie Suldrup

play Ukrainsk familie "drømmer om at bo i Danmark for altid" - ordfører afviser lovændring

20220331-192558-5-7639x5093ma

Kommuner vil tiltrække krigsinvesteringer: - Vi vil ikke glemmes

fam

Olga og Viktoria vendte tilbage til Ukraine: Sådan er deres liv i dag

240223 ukrainsk kunst i frederikshavn ibch 5977

play Tamara flygtede fra krigen med sin datter: Nu har hun åbnet en fotoudstilling om fred

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland