Thomas Kastrup-Larsen efter ministeropfordring: - Skal sende klart kommunalt signal

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek henstiller kommuner til at afvikle eventuelle investeringer i russiske værdipapirer.

- Vi har allerede i mandags på et møde i økonomiudvalget besluttet, at vi ikke ønsker russiske værdipapirer, vi stopper køb af kul fra Rusland til Nordjyllandsværket - vi ønsker ikke at handle med Rusland.

Sådan lyder den klare melding fra Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), der også er formand for KKR Nordjylland, som er et samarbejde mellem de 11 kommunalbestyrelser i Region Nordjylland.

Thomas Kastrup-Larsen forholder sig til den henstilling, der onsdag er kommet fra indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S).

- Jeg har i dag skrevet til alle landets borgmestre og regionsrådsformænd og henstillet til, at de ikke anvender offentlige midler til at foretage nye investeringer i russiske værdipapirer. Jeg har samtidig henstillet til, at kommuner og regioner så vidt muligt afvikler eventuelle eksisterende investeringer i russiske værdipapirer, siger ministeren.

Thomas Kastrup-Larsen understreger, at Aalborg Kommune vil foretage en dybdegående undersøgelse for at være helt sikker på, at kommunens portefølje af værdipapirer ikke indeholder russiske af slagsen.

Russiske værdipapirer i Thisted Kommune

Børsen har tidligere beskrevet, hvordan Thisted Kommune gennem investeringsforeninger har penge i russiske statsobligationer.

- Det er ikke en kommunal opgave at lave restriktioner mod lande som sådan.

Sådan udtalte borgmester i Thisted Kommune Niels Jørgen Pedersen (V) tidligere til Børsen.

Efterfølgende har han dog nuanceret sin udtalelse over for Nordjyske.

- Selvfølgelig skal vi ikke investere i russiske statsobligationer i den her situation, som vi står i. Arbejdet med en ny investeringsstrategi er allerede sat i gang, for selvfølgelig skal kommunens investeringer være etisk forsvarlige.

I forhold til den sag fortæller Thomas Kastrup-Larsen, at man ikke tidligere har haft politikker på området.

- Som formand for KKR opfordrer jeg til, at man følger anbefalingerne, fortæller han. 

Han siger, at man ønsker at sende et "klart kommunalt signal". 


Seneste nyt

fra Nordjylland