LIGE NU:

SF på vælgerjagt med partiformand og førerløse busser

Mandag kom SF's formand, Pia Olsen Dyhr, forbi Nørresundby for at se nærmere på forbindelserne til Aalborg.

Under kommunalvalg er der ofte en lind strøm af folketingsmedlemmer, som rejser ud i landet for at støtte de lokale kandidater.

Mandag var SF's formand Pia Olsen Dyhr forbi Nørresundby - blandt andet for at kigge på den kulturbro, hun i sin tid var med til at støtte, da hun var minister i Helle Thorning-Schmidt regeringen.

Men hun var også i Nordjylland for at støtte den lokale kandidat i Aalborg Kommune, Jens Toft-Nielsen, og hans planer om at få en havnebus til at køre mellem Stigsbord Brygge og Musikkens Hus.

- Da jeg var minister, var Jens en af dem der bankede allermest på døren for at sige: Vi er nødt til at få en nemmere adgang på tværs i Aalborg. Nu er den så blevet til virkelighed, og det føles rigtig godt, siger Pia Olsen Dyhr, formand for SF, til TV2 Nord om kulturbroen.

Det næste SF-projekt er nu en havnebus, der i endnu højere grad skal binde de to bydele sammen tværs hen over Limfjorden.

- Jeg synes, sådan en elektrisk havnebus, måske førerløs, det ved jeg, der er nogen på Stigsborg Havnefront, der arbejder med, det kunne være en rigtig, rigtig god idé, siger Jens Toft-Nielsen, kandidat for SF til TV2 Nord.

I første omgang skal det undersøges, hvad en elektrisk havnebus vil koste. Men Jens Toft-Nielsen håber, at den kan tages i drift i 2020.