LIGE NU:

Valgkamp i nye klæder: Kan du bage en borgmesterstang?

Tre kandidater til posten som borgmester i Brønderslev Kommune tog søndag nye midler i brug i valgkampen.

Som borgmesterkandidat skal man kunne mange ting: Man skal kunne holde styr på en hel kommune, holde gode taler, være god til at snakke med mennesker og i ny og næ også klippe bånd over.

Og så skal man tilsyneladende også kunne bage en borgmesterstang. I hvert fald hvis man vil være borgmester i Brønderslev Kommune.

Derfor gik tre borgmesterkandidater søndag i skarp lære som mesterbagere ved Asaa Havnefestival. 

- Der er ingen tvivl om, at vi er gode aspiranter til at få en førsteplads her, ligesom vi er den 21. november, lød den optimistiske melding fra den ene borgmesterkandiadt, Arne M. Jensen.

En af modstanderne, Karsten Frederisken, troede også på sine egne chancer ved bagekonkurrencen.

- Det bliver måske ingen skønhedskonkurrence, jeg vinder i dag, men jeg tror alligevel, at kreativiteten, arbejdsomheden og måske pyntningen til sidst kommer til at hjælpe mig, sagde Karsten Frederiksen.

Forsvareren af borgmestertitlen, Mikael Klitgaard, gik dog ikke ind i bagerringen med de helt store forhåbninger til at vinde konkurrencen.

- Jeg vil sige det på den måde, at nu er der nogen, der er gode til at bage borgmesterstænger, så kan de blive ved med. Nu er jeg god til at være borgmester, så kan jeg blive ved med det, sagde Mikael Klitgaard inden konkurrencestart.

Men da først stængerne havde hævet og bagt, var reaktionen dog mere begejstret fra borgmesteren, der mente at have bagt en "ekstremt god" stang, som han udtrykte det.

Desværre var det ikke Mikael Klitgaard, der løb med sejren i bagedisciplinen. Det gjorde derimod Arne M. Jensen. Om det resultat vil skinne igennem til kommunalvalget i november, må vi vente med at få svar på.