To kandidater er klar til kampen om borgmesterposten i Frederikshavn

Birgit S. Hansen vil kæmpe for endnu en periode i borgmesterkontoret i Frederikshavn. Foto: Per Frank Paulsen

Jytte Høyrup er klar som Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2017. Foto: Pressefoto

1 af 2

To kvinder er klar til at kæmpe om borgmesterposten i Frederikshavn Kommune ved kommunalvalget i 2017.

Mandag aften var der generalforsamling i både Venstre og Socialdemokraterne i Frederikshavn. Der blev valgt en kandidat for hvert parti, der er er klar til kampen om borgmesterposten i kommunen ved kommunalvalget i 2017. 

Det er nuværende borgmester Birgit S. Hansen, der ikke overraskende opnåede genvalg ved Socialdemokraterne. Hun skal kæmpe mod Jytte Høyrup, der blev valgt som Venstres borgmesterkandidat mandag aften uden modkandidater. 

En opgave der kræver mod, vilje og energi

- Jeg står, som borgmesterkandidat, overfor en opgave, der kræver mod, vilje og energi. Jeg besidder alle 3 ting. Jeg glæder mig til udfordringen og selvfølgelig går vi efter borgmesterposten og maksimal Venstreindflydelse efter valget i 2017,  siger Jytte Høyrup.

Birgit Stenbak Hansen er nuværende Socialdemokratisk borgmester i Frederikshavn. Hun blev borgmester i 2014, men håber nu på, at hun kan få fire år mere i borgmesterstolen. Hun forlader i hvert fald ikke borgmesterstolen uden kamp.

- "Fravriste Birgit Hansen borgmesterposten" skriver en avis - fair nok at gå efter det. Meeen jeg giver mig ikke uden hård kamp - der er så mange ting at arbejde videre for i Danmarks bedste kommune og helst som borgmester. Rigtig god forårsdag, skriver Birgit S. Hansen på sin Facebook-profil. 

Birgit S. Hansen var den første kvindelige borgmester i Frederikshavn Kommune, og noget kunne tyde på, at en kvindelig borgmester også kan sætte sig i borgmesterstolen efter næste kommunalvalg. 

Forsiden lige nu