LIGE NU:

De alternative kvinder

I Hjørring stiller partiet Alternative op med en kandidatliste, der udelukkende består af kvinder

Ingen af dem har erfaring fra kommunalpolitik. Alligevel stiller de op til byrådet i Hjørring.
Seks kvinder udgør Alternativets kandidatliste i Hjørring Kommune.

Kvinder i den nordjyske valgkamp

- Det er faktisk lidt en tilfældighed. Da vi havde generalforsamling i lokalforeningen dukkede der seks personer op. Vi var alle kvinder og så besluttede vi os for at stille op sammen, forklarer Rita Chemnitz Eilers, der altså er byrådskandidat for Alternativet i Hjørring.

Med den lidt specielle listesammensætning har partiet rekorden i antallet af kandidater på en ren kvindeliste.
Ved sidste kommunalvalg var 26 procent af alle kandidater kvinder. I år er antallet steget til 31 procent. Og ifølge kvinderne er der brug for flere kvinder i politik.

- Vi er jo i undertal. Selvom halvdelen af befolkningen er kvinder sidder kvinderne kun på syv af de 31 pladser i Byrådet i Hjørring forklarer Ulla Gram Larsen, der er en af de seks kandidater. Og hun bakkes op af partiets spidskandidat Mette Marie Harbo Arleth:

- Jeg tror det er noget med, at vi jo har set andre gøre det samme, altså klare sig i politik, og så vil vi også gerne gøre en forskel. Vi har en meget flad struktur hos os, så der er nogle gode og givtige diskussioner, når vi formulerer politikken og diskuterer de politiske emner, forklarer hun.

De seks kvindelige kandidater er dog enige om, at det ikke gør den store forskel for deres politik og arbejdet med den, at de alle er kvinder. For dem handler det ikke så meget om kønnet, men meget mere om politikken.