Henrik Jørgensen vil udfordre borgmester Arne Boelt

Henrik Jørgensen har foreslået Venstres byrådsgruppe i Hjørring, at han vælges som borgmesterkandidat ved et fredsvalg. Han mener, at et kampvalg vil skade partiet.

Det kom som en overraskelse for mange, da Vibeke Haaning søndag træk sig som Venstres borgmesterkandidat i Hjørring Kommune. Det sker blot otte måneder før kommunalvalget den 19. november. For et halvt år siden fik hun flest stemmer til et opstillingsmøde, hvor Henrik Jørgensen var modkandidat i kampen om at stå i spidsen, når den socialdemokratiske borgmester Arne Boelt skal udfordres.

- Nu har jeg foreslået Venstre, at jeg vælges som borgmesterkandidat ved fredsvalg. Jeg tror, det ville være utroligt skadeligt for Venstre med kampvalg igen, siger Henrik Jørgensen.

Det var en gruppe i Venstres bagland, der ønskede at opstille Vibeke Haaning som modkandidat til Henrik Jørgensen.

- Om det bliver fredsvalg af mig som borgmesterkandidat er jo også op til dem i byrådsgruppen, men min fornemmelse er, at de ikke har en kandidat, der er bedre end mig  inden deadline, siger Henrik Jørgensen, der fortæller, at der er opstillingsmøde i begyndelsen af april.

Ved kommunalvalget i 2013 stillede Henrik Jørgensen op for første gang. Her fik han knap 2000 personlige stemmer.

- Jeg vil gerne være med til at gøre det arbejde, der trænger til at blive gjort i Hjørring Kommune. Venstre vil blandt andet en bedre ældrepolitik, og vi vil helt klart investere meget mere i skolerne, for børnene er vores fremtid, fastslår Henrik Jørgensen, der er folketingskandidat i Brønderslevkredsen og stiller op til begge valg.

- Nu ser vi, hvad tiden viser. Skulle jeg bliver borgmester, som jeg stærkt ønsker, kan jeg ikke også være i Folketinget. Men hvis jeg ikke bliver borgmester, kan jeg godt sidde i byrådet og Folketinget. Jeg er vant til at have travlt, siger Henrik Jørgensen.

Ud over en plads i byrådets økonomiudvalg er han blandt andet også formand for Vendsyssel Teater og bestyrelsesmedlem for Hirtshals Havn.

 

Personlige stemmer: Kommunalvalg 2017 Hjørring Kommune

Arne Boelt (S) - 10.644

Daniel Rugholm (K) - 3272

Henrik Jørgensen (V) - 1902

Vivi Jensen (DF) - 951

Sven Bertelsen (UP) - 858

Dan Andersen (UP) - 570

Vibeke Haaning (V) - 523

Birthe Andersen (V) - 465

Jørgen Bing (SF) - 462

Svenning Christensen (V) - 440

 

02:58

Vesntres borgmesterkandidat i Hjørring Kommune, Vibeke Haaning, trækker sig både som borgmesterkandidat og fra kommunalpolitik i det hele taget. Hun vil i stedet hellige sig sit plejefirma, Blæksprutten. Foto: Anders Ekström

Luk video