LIGE NU:

Ballade på valgsted: Radikal kandidat gik over stregen

Byrådskandidat i Jammerbugt Kommune kom på kant med reglerne. Det endte i højlydte skænderier med både lokale valgtilforordnede og kommunens centrale valgstyrere.

Det kom til højlydt skænderi mellem byrådskandidat Jørn Baandrup og de valgansvarlige under dagens byrådsvalg i Jammerbugt Kommune. Episoden fandt sted, da kandidaten parkerede sin valgbil med påklistrede valgplakater umiddelbart foran indgangen til valgstedet i Fjerritslev. Det er i strid med reglerne, som foreskriver, at der ikke må agiteres i umiddelbar nærhed af valgsteder.

quote Hvis der har været en episode, er det rigtig træls for os som parti, da vi går ind for en sober og ordentlig tone i valgkampen.  

Trine Skovsgaard Bjerg, spidskandidat, De Radikale, Jammerbugt Kommune

Jørn Baandrup nægtede, ifølge flere kilder, i første omgang at fjerne sin bil fra valgstedet og gik i stedet i gang med at indsamle affald lige foran indgangen til valgstedet – iført en reklamejakke med budskaber om Det Radikale Venstre.

Dermed overtrådte kandidaten reglerne endnu en gang, og det afstedkom et meget højlydt skænderi, både med de lokale valgtilforordnede og via telefon med kommunens centrale valgstyrere.

Det endte med, at kandidaten blev gjort klart, at enten skulle det ulovlige valgmateriale være fjernet i løbet af fem minutter – eller også ville politiet blive tilkaldt. Så fortrak Jørn Baandrup.

Jørn Baandrup har ikke selv nogen kommentarer til hændelsen, men det har Trine Skovsgaard Bjerg, der er spidskandidat for De Radikale i Jammerbugt Kommune.

- Hvis der har været en episode, er det rigtig træls for os som parti, da vi går ind for en sober og ordentlig tone i valgkampen, siger hun.