LIGE NU:

Bankdirektøren vandt borgmesterkæden: Nu venter nye udfordringer

Efter mange dages forhandlinger fandt Læsø sin nye borgmester, som nu vinker farvel til jobbet som bankdirektør.

Landets mindste kommune blev en af de sidste til at finde sin nye borgmester, og selv om konstitueringsaftalen først endeligt underskrives på mandag, kan Dansk Flkepartis Karsten Nielsen godt begynde at vænne sig til titlen som borgmester i Læsø Kommune. Et job, han overtager 1. januar, og som altså kom i hus efter en maratonkonstituering, som strakte sig over knap en uge.

- Jeg er ved at være en lille smule brugt og trænger nok til at holde en rigtig god weekend, fortæller Karsten Nielsen, da han er på besøg i TV2 Nords aktualitetsmagasin Fokus torsdag aften.

Det lå måske ikke lige i kortene, at han skulle snuppe borgmesterposten, men til sidst blev de ni nyvalgte komunalbestyrelsesmedlemmer altså enige om, at posten skulle gå til Karsten Nielsen, som har fået lidt af en politisk ilddåb.

- Jeg har aldrig været i politik før, så det har været en turbulent periode. Men det har også været spændende, siger den nyvalgte borgmester.

Indtil nu har han været bankdirektør. Et job, han har holdt ferie fra, mens det store valg-ståhej har stået på, og et job, som han snart siger farvel til for at passe borgmestergerningen på fuld tid.

- Nu skal jeg en tur tilbage på arbejde og se, hvad der ligger til mig. Jeg skal have ryddet op og afsluttet nogle ting, og så må banken tage stilling til, hvad der skal ske, når jeg ikke er der længere, fortæller Karsten Nielsen.

Han bliver Dansk Folkepartis eneste borgmester, og det har naturligvis vakt begejstring i partitoppen.

- Jeg var i løbende kontakt med Kristian Thulesen Dahl under konstitueringen, og han sagde, at det nok skulle gå, og at så snart det hele var faldet på plads, skulle han nok finde en tid i kalenderen til at komme til Læsø.

Så snart Karsten Nielsen får nøglerne til borgmesterkontoret, vil han tage rundt til alle de kommunalt ansatte på øen og høre, hvilke input de kunne have til den nye borgmester. Dernæst venter opgaver med at fastholde en blomstrende turisme, skaffe arbejdskraft til øen, og ikke mindst forhindre, at befolkningstallet fortsat falder.

- Vi skal se på, hvordan vi får børnefamilier til at interessere sig for at flytte til Læsø. Vi har så mange herligheder, en fin skole og flot natur og ingen kriminalitet, så der er trygt og godt på Læsø, lyder det fra den kommende borgmester.

Her kan du se aftenens udgave af aktualitetsmagasinet Fokus, som udover at have besøg af den nye Læsøborgmester, også så nærmere på julemærkehjemmene.