LIGE NU:

Manden med magten på Læsø: Alle river i Folmer

Folmer Hjort Kristensen (S) fra Læsø er blevet midtpunkt i borgmesterkabalen på Læsø.

Det har været svært at få en stille stund for Folmer Hjort Kristensen (S), siden TV2 Nord torsdag formiddag kunne fortælle, at Venstre nu bejler til Socialdemokratiet for at indgå et nyt samarbejde og dermed skabe en anden konstituering, end den der onsdag blev meldt ud.

Venstres Tobias Birch Johansen, som har været Læsøs borgmester i de seneste fire år, vil ikke acceptere at DF’eren Karsten Nielsen skal overtage borgmesterposten, og derfor har han åbnet døren for socialdemokraten Folmer Hjort.

Landets store og små medier river og flår for anden dag i træk i Folmer Hjort Kristensen (S), for at få seneste nyt fra forhandlingerne på Læsø.

- Jeg er som en enlig fugl mellem otte gribbe. Indtil videre er jeg kun blevet tilbudt en kop kakao. Tobias og jeg snakkede en time i går, men ikke noget konkret på bordet fra Tobias, siger Folmer Hjort til TV2 Nord.

VALGRESULTATET FRA LÆSØ

Aftalen mellem fem af de ni kandidater på Læsø (Dansk Folkeparti, Læsø Listen og Socialdemokratiet) kom i hus onsdag, men det altså usikkert, om det bliver det endelige scenarie.

quote Jeg ønsker en bred konstituering, da det er bedste, men jeg har ikke fået noget konkret tilbud endnu. Jeg har foreslået, at vi mødes alle parter på mandag

Folmer Hjort Kristensen, borgmesterkandidat, Socialdemokratiet, Læsø

- Hvis man kigger overordnet på det, har Folmer alle muligheder. Han står som niende mand mellem de to firemandsgrupper. Han kan vælge lige, hvad han vil, sagde Tobias Birch Johansen (V) torsdag.

Ifølge Folmer Hjort Kristensen er der ikke meget nyt at fortælle medierne.

- Der er intet nyt fra femmandsgruppen, efter jeg talte med Karsten (Karsten Nielsen, borgmesterkandidat hos DF, red.). De holder fast i deres aftaler, så det gør jeg også. Men hvis de vakler, er det en anden sag. Jeg ønsker en bred konstituering, da det er bedste, men jeg har ikke fået noget konkret tilbud endnu. Jeg har foreslået, at vi mødes alle parter på mandag, siger Folmer Hjort til TV2 Nord.

Antal personlige stemmer

Indslag fra torsdag. Venstre mangler et mandat for at kunne beholde magten og borgmesterposten, så nuværende borgmester Tobias Birch Johansen satser på, at han kan få Socialdemokratiet til at springe fra aftalen med Læsø Listen og DF.
 
 
Foto: TV2 Nord