Allan Busk blev mandag valgt som ny formand for 3F Aalborg. Ny næstformand bliver Lars Gaardbo. Foto: 3F Aalborg

Nyt formandskab til Allan Busk bremser ikke politisk arbejde

Allan Busk er ny formand for 3F Aalborg, men stiller fortsat op til byrådet i Rebild Kommune.

Allan Busk var indtil mandag aften næstformand i Danmarks største 3F-afdeling, 3F Aalborg. På afdelingens generalforsamling modtog han dog en forfremmelse, da Søren Elsberg, der som snart 65-årig ikke havde mulighed for at genopstille.

Allan Busk har været næstformand i 3F Aalborg siden siden 2007, men har i løbet af de sidste par år været konstitueret formand i samlet set et år på grund af Søren Elsbergs svigtende helbred.

Nu bliver stillingen så fast, men modsat i efteråret hvor Allan Busk i forbindelse med endnu en tørn som konstitueret formand tog orlov fra byrådet i Rebild, får mandagens udnævnelse ingen konsekvenser for hans politiske arbejde.

Læs også 3F i Aalborg får nyt formandsskab

- Da jeg tog fire måneders orlov fra byrådet var det fordi, det var så akut, jeg blev konstitueret. Søren Elsberg, der også er min nære ven, havde fået en hjerneblødning, så det var fra den ene dag til den anden, jeg skulle træde til, og samtidig var jeg meget berørt af Sørens situation.

- Nu er situationen en anden, og ligesom jeg har kunnet jonglere arbejdet som næstformand sammen med mit byrådsbillede, kan jeg jonglere formandsskabet også. Og hvis jeg havde haft tid til overs i min kalender, er jeg sikker på, jeg havde fundet noget andet at lave.

Allan Busk, der lige nu er 1. viceborgmester i Rebild Kommune, fortæller videre, at han genopstiller til kommunalvalget til november. Her skal han, sammen med Den Sociale Fællesliste, forsvare de fire mandater, der vandt ved valget i 2013. Han kan dog ikke få fortsat plads til alle sine tillidshverv, så på LO Rebilds repræsentantskabsmøde senere på året vil han trække sig fra formandsposten her.