LIGE NU:

Joachim bliver eneste Å-politiker i Nordjylland: "Håber ikke Socialdemokratiet løber fra alt, de har lovet"

Det bliver svært, men Alternativets eneste byrådspolitiker, håber han kan få ført noget af den grønne politik ud i livet i Thisted.

Liste Å - Alternativet - fik tirsdag blot et enkelt mandat i hele Region Nordjylland. Det fik de i Thisted, hvor spidskandidat Joachim Kjeldsen får plads i byrådssalen sammen med den nye borgmester Ulla Vestergaard, der konstituerede sig Venstre.

Tilsammen udgør de to partier et lille flertal i det nye byråd med 15 mandater, og ingen af de øvrige partier, der fik valg tirsdag aften, er blevet tilgodeset. Det gælder også Alternativets Joachim Kjeldsen, som sammen med resten af sit valgforbund, der omfatter SF og Enhedslisten, appelerede til Socialdemokraterne om at alliere sig bredt og med de Konservative, der fik et rigtig flot valg.

- At Venstre på den måde taber et valg og ender ud med en viceborgmesterpost og tre udvalgsposter, det synes jeg er for dyrt købt af Socialdemokratiet. Men Ulla Vestergaard ville åbenbart gå langt, for at få borgmesterposten, siger Joachim Kjeldsen onsdag.

Nu står han sammen med Konservative, SF, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten i en stor opposition, hvor det forventeligt kan blive svært at få egen politik ført ud i livet, men den nyslåede kommunalpolitiker tror alligevel, han kan rykke ved noget.

- Vi skal finde ud af, hvad vi i oppositionen kan enes om, og så skal vi se, hvor der er rum til, at vi i Alternativet kan komme igennem med vores grønne politik, og der har jeg da et håb om, at Socialdemokratiet ikke løber fra alt, de har lovet i valgkampen.

På landsplan har Alternativet vundet 20 mandater, og de får da også en borgmesterpost i København, men i Nordjylland er mandatet i Thisted, det eneste, de fik i hus. Alt i alt kalder Joachim Kjeldsen valget for vellykket, set med Alternativet-briller.

- Vi havde en god fornemmelse forud for valget, men derfra og til at have stemmer nok, er der et stykke vej. Vi vidste jo ingenting på forhånd.

- Det havde været sjovere med tre-fire nordjyske mandater, men når man ser på landsresultatet, levede vi op til vores målsætning, og det er godt gået.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

Til forsiden

Til forsiden