S-kampvalg gav genvalg til borgmesterkandidat

Ulla Vestergaard vandt onsdag aften en overbevisende sejr om at blive Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Thisted.

Med 201 stemmer vandt Ulla Vestergaard onsdag aften en komfortabel sejr over partifællen Henning Holm om at blive Socaildemokratiet i Thisteds borgmesterknadidat til næste års kommunalvalg.

Ulla Vestergaard er partiets gruppeformand og var også borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2013, og de poster beholder hun efter onsdagens afgørelse hvor hele 70 procent af Socialdemokratiets medlemmer i Thisted havde stemt ved urafstemningen.

- Jeg er rigtig glad for, at man har vist mig den her tillid, men også ydmyg overfor at have fået sådan et mandat og nu skal jeg så prøve at stp i spidsen for en rigtig stærk A-kæde til valget næste år, sagde Ulla Vestergaard kort efter afgørelsen til TV Midtvest.

På trods af kampvalget og aftenens afgørelse er forholdet mellem partifæller stadig god.

- Vi er socialdemokrater og professionelle i det her. Vi har haft et godt samarbejde om det her, og når vi har fortalt medlemmerne om det her, har vi gjort det på en sober måde og fortalt hvad det er vi står for, og hvad vi vil arbejde for hver især.

Kampvalget er et af hele tre blandt partierne i Thisted Kommunes kommunalbestyrelse, og i Venstre ulmer en intern uro i høj grad. Her forsøger Niels Jørgen Pedersen at vælte nuværende borgmester Lene Kjelgaard som borgmesterkandidat, og mange peger på konstituering, der fandt sted på valgnatten i 2013, er årsagen til uroen. Og sådan skal det ikke gå igen, mener Ulla Vestergaard.

- Det handler om at få en bred konstituering og det handler om at lave fælles beslutninger til gavn for borgerne i Thisted Kommune. Det gør vi bedst ved at de to store partier står sammen om dem.