03:48

Den nye mand i Vesthimmerland: "En følelsesmæssig rutsjetur"

Valgaftenen blev en nervepirrende oplevelse for Venstres nyvalgte borgmester Per Bach Laursen.

Venstres Per Bach Laursen blev den helt store sejrherre i Vesthimmerlands Kommune ved tirsdagens kommunalvalg.

- Det er så småt begyndt at gå op for mig, at det her det er virkeligt, siger Per Bach Laursen (V), der onsdag aften besøgte TV2 Nords studie.

Valgaftenen endte med at blive en nervepirrende affære under optællingen, fortæller Per Bach Laursen, der altså fra 1. januar 2018 kan kalde sig borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

- Man oplever på et tidspunkt, i hvert fald i vores kommune, at Socialdemokratiet går frem, og Venstre halter lidt bagefter. Og så kommer det lige pludselig, da vi ser, at byerne begynder at komme ind. Jeg må nok sige, at det var en følelsesmæssig rutsjetur, vi var på. Men med en lykkelig slutning lige nu, synes jeg jo, lyder det fra Per Bach Laursen.

Læs også Ud med Knud: Vesthimmerland får V-borgmester

Theresa Berg Andersen fra SF bliver viceborgmester i kommunen.

- Det er ekstremt specielt set ud fra et Venstre-synspunkt. I partierne i den her valggruppe, der går frem mod konstituering den 4. december, har vi lært hinanden at kende på en anden måde, end man normalvis måske gør i et byråd, hvor man sidder og skændes om ting. Vi har skullet finde sammen om nogle ting for at få det til at køre, siger Per Bach Laursen.

Sådan gik valgaftenen i Vesthimmerland - få overblikket her

Overblik

KV17 - Vesthimmerland

Livedækning afsluttet23. nov 2017 13:00