01:34

Unge Venstre-politikere vækker opsigt med sexet valgplakat

To unge Venstre-kandidater har skabt opmærksomhed om sig selv i valgkampen ved at bruge et sexet udtryk på en fælles valgplakat.

En blottet skulder, kig til en kavalergang og et forførende blik. Rundt om ved uddannelsesinstitutioner kan man være heldig at møde Venstre-politikerne Solbørg Jakobsens og Sebastian Korsbak Jensens noget anderledes valgplakat.

Her er det gængse portræt med navn og partibogstav skiftet ud med noget, der mest af alt minder om en James Bond-filmplakat - og hvor det er sex, der skal sælge budskabet for de to kandidater, der stiller op til henholdsvis kommunal- og regionsrådsvalg for Venstre.

- Sex sælger ikke alene. Men jeg tror, sex kan skabe opmærksomhed, siger Solbjørg Jakobsen om valgplakaten, der er blevet til for at gøre især de unge vælgere opmærksomme på hende og partifællen.

Og på Aalborg Universitet, hvor plakaten blandt andet kan findes, rammer budskabet da også plet.

- Jeg har det fint med, at de spiller på sex. Det er jo en del af alles hverdag, og det er en naturlig ting, siger Julie Kristensen, der er jurastuderende.

- Teksten er spot on til unge mennesker, mener Nick Weber, der også er studerende.

Solbjørg Jakobsen har også investeret i de traditionelle valgplakater, hvor tøjet er knap så afslørende, og hvor smilet er mere professionelt. For de sexede valgplakater skal bestemt ikke tolkes som en opfordring til noget forkert, siger hun.

- Absolut ikke. Skulle nogen finde på at slå mig i rumpen, vil jeg vende mig og venligt, men bestemt bede dem om at lade være, siger Solbjørg Jakobsen.