LIGE NU:

16 årig havde billeder af pistoler på telefonen

I dag gav den 16-årige pige i retten en anden forklaring end hun har givet før. Hun nægter, at have dræbt sin egen mor.

Den 16-årige pige, der er tiltalt for at have slået sin egen mor ihjel med flere knivstik, blev i dag afhørt i Retten i Hjørring. I går meldte den 16 årige sig "ikke skyldig."

I retten beskrev den 16-årige pige, at hendes forhold til hendes mor var godt og umiddelbart efter dette bryder hun sammen. Hun fortæller senere i afhøringen, at hun ikke ønskede sin mor skulle dø.

Den tiltalte pige forklarer, at hun på drabsdagen kommer hjem og tager et bad. Mens hun er i badet hører hun moren skrige, og hun finder moren og en masse blod. Hun vælger at ringe rundt til sine venner, i stedet for at ringe 112. Hun forklarer selv, at hun ikke havde tillid til alarmcenten.

Overvejede at konvertere

Det var tydeligt i dag ved dagens retsmøde, at pigen er en del af et udenlandsk miljø omkring Kvissel. Hun begyndte at arbejde på et pizzaria i byen, hvor hun blandt andet mødte sin ekskæreste, der er fætter til den anden tiltalte, den 29-årig mand. Den 16-årige kvinde forklarede, at hun ikke var kærester med den anden tiltalte, men at de sås dagligt som venner.

Pigen lægger ikke skjul på, at hun har overvejet at konvertere til islam, og hun har på sin computer søgt på informationer om den islamistiske bevægelse IS. Hun bekræftede også, at hun har haft billeder af våben på sin mobil.

Den tiltalte forklarede, at hendes mor hverken brød sig om datterens job på pizzariaet eller at hun var ven med den 29-årige.

Afhøringen fortsætter

Den 16-årige gav i dag en anden forklaring, end hun har givet til politiet og det samme gjorde den anden tiltalte i sagen, den 29-årige mand. Afhøringen af den 16 årige pige fortsætter i morgen.

Det ligger fast at den 40-årige mor til den 16-årige blev dræbt af flere knivstik i oktober 2014. Nordjyllands Politi mener, det er den nu 16-årige datter til den dræbte, der er idémanden bag drabet, men at den 29-årige mand har ligelig del i selve gerningen.

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

Til forsiden

Til forsiden