LIGE NU:

Bulldozer-vandalisme stadig ikke politianmeldt

Selvom der før jul blev gjort store skader på et fredet naturområde ved Lønstrup, har hverken Kystdirektoratet eller Hjørring Kommune meldt sagen til politiet.

Det er to uger siden, ukendte gerningsmænd med blandt andet en bulldozer og en betonkanon ødelagde store dele af et sommerhusområde i Lønstrup, men hærværket er stadig ikke blevet meldt politianmeldt.

Hjørring Kommune venter på, at Kystdirektoratet skal tage affære, men de vil selv lave de indledende undersøgelser, inden de sender sagen videre.   

- Da Hjørring Kommune fik en anmeldelse om, at der var sket det her hærværk, så melder man det til Kystdirektoratet, og så er det op til dem, der er myndighed på det, at give en anmeldelse, siger den nye formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Smalbro (Venstre).

Men Kystdirektoratet vil først selv besigtige skaderne og foretage en række undersøgelser, inden de går til politiet.   

quote Vi melder det, så snart vi har fået det her arbejde på plads

Hans Erik Cutoi-Toft, Områdechef for kystzoneforvaltning, Kystdirektoratet

- Vi har givet sagen rigtig, rigtig høj prioritet, og jeg forventer ikke, at der vil gå lang tid, inden der er foretaget det nødvendige. Vi er myndighed for Kystbeskyttelsesloven, og det vil sige, at hvis der sker noget på kystbeskyttelsesområdet, så er det vores opgave at handle på det. Politiet skal stå for efterforskningen og det videre arbejde, siger områdechef for kystzoneforvaltning ved kystdirektoratet Hans Erik Cutoi-Toft. 

De skal blandt andet undersøge ejerforholdene i området og hvilke matrikler, der er ramt af hærværket.   

Nordjyllands Politi har mulighed for at rejse sager på eget initiativ, men i det konkrete tilfælde afventer man indtil videre en anmeldelse fra de implicerede myndigheder.   

Torsdag skal Kystdirektoratet sammen med Hjørring Kommune se på skaderne. Udvalgsformand Søren Smalbro siger desuden, at hvis Kystdirektoratet ikke har meldt sagen til politiet inden torsdag, hvor han har møde med forvaltningsledelsen, vil kommunen selv indgive en anmeldelse.