Regionen er på vej med alternativer efter vagtlægelukninger

Mulighederne for kompenserende tiltag efter lukninger af vagtlæger i Brovst, Skagen og Farsø er mandag blevet drøftet i Akut- og Praksisudvalget i Region Nordjylland.

Når lægevagterne i Brovst, Farsø og Skagen 1. marts lukker, skal nogle alternativer sættes i gang. Det slår Mogens Ove Madsen (S), formand for Region Nordjyllands Akut- og Praksisudvalg fast efter et møde i udvalget.

- Vi overvejer flere tiltag lige nu, og nogle af dem vil være klar allerede 1. marts, mens andre først kan besluttes endeligt i slutningen af marts, fordi det skal godkendes af regionsrådet. Vi presser processerne, så meget vi kan lige nu, siger han.

Lige nu ser udvalget på flere forskellige tiltag. Det er:

  • Videokonsultationer
  • Mulighed for at sende vogne ud efter akut syge
  • Brug af paramedicinere
  • Samarbejde med kommuner om akutsygeplejersker

- Men i Farsø skiller situationen sig ud fra Skagen og Brovst, for her kommer rigtig mange borgere til konsultation. Derfor overvejer vi, om der skal laves en akutklinik som i Grenå, forklarer Mogens Ove Madsen.

Foruden de politiske beslutninger, der skal tages de kommende uger, har udvalget også besluttet, at høre borgerne i de berørte områder. Derfor skal der holdes borgermøder i både Skagen, Farsø og Brovst.


Lægemangel i Nordjylland

def_thumb,50_percent

play Firma: Lægemangel kan løses via mobilen

250220 Demonstration lægevagt

play TV: Borgere demonstrerede mod lukning af lægevagter

default_thumb

play Lægevagter lukker: - Sygeplejersker kan overtage opgaver

260120 Vagtlæge

Regionen er på vej med alternativer efter vagtlægelukninger

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland