02:06

I dag var første dag med billige færrgebilletter på læsøfærgen og de blev revet væk, hvilket betød stopfulde færger og udsolgte afgange.

Læsøfærgen forbinder Læsø med Frederikshavn. Foto: Lars Lyngdahl

1 af 2

Billige billetter til Læsø færgen revet væk

Et tilskud fra staten har halveret priserne på færgen til Læsø. Mandag var første dag med billige priser og billetterne er revet væk.

Billetter til Læsø-færgen bliver langet over disken i billetkontoret som aldrig før. Mandag var første dag med de billige billetter, og Læsø-færgen melder, at alle afgange er udsolgt undtagen dagens sidste, hvor der er få billetter tilbage.

- Der er fyldt godt op. Det er ikke så tit, vi har udsolgt om mandagen, og selv den tidlige afgang var udsolgt, fortæller Lars Rieks, direktør ved Læsø-færgen.

Staten har givet over 2,6 millioner kroner i tilskud til Læsø-færgen. Det har betydet, at billetpriserne på færgen er blevet halveret i bestemte perioder. Det er uden for skolernes sommerferie, at man nu kan komme billigt til Læsø.

 - Vi hørte, at billetpriserne var sat ned, og så ringede vi og bestilte billetter med det samme. Det var så billigt, at vi ikke kunne sige nej, siger Jørn Olesen fra Løgstør.

De billige billetter fortsætter i 2017, hvor staten har givet et tilskud på 5,2 millioner.