02:33

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Borgmester: Prisen på færgebillet falder til det halve

Meget tyder på, at prisen for at tage en personbil med færgen til Læsø kan falde markant de kommende år.

Det er Læsøs borgmester overbevist om. Der er ganske vist endnu ikke indgået et forlig - men borgmesteren er af centrale regeringskilder blevet lovet, at der er flere millioner kroner på vej end man først var blevet stillet i udsigt.

- Vi frygtede at de 48 millioner kroner, der i en tidligere vækstpakke var afsat til at forsøge en "ligestilling" mellem land- og vandtrafik, ville forsvinde i forbindelse med finanslovforhandlingerne, siger Tobias Birch Johansen (Venstre), borgmester på Læsø til TV2 Nord.

- Men pengene er der stadig, og jeg har fået oplyst, at der er flere på vej. I første omgang skal 150 millioner kroner fordeles til forskellige udviklingsformål, og vi får nogle af dem, siger han.

Hvis blot 20 millioner kroner tilføres de 48 millioner vil man kunne nedsætte færgetaksterne markant - nemlig til det halve.

- Målet er "ligestilling", og det betyder, at man skal betale lige så meget for en "vandkilometer" som for en kilometer på landevejen. Den "koster" i dag cirka 3,80 kr., som er statens km-takst. Det vil betyde, at en færgebillet for en personbil mellem Læsø og Frederikshavn vil koste godt 100 kr., da afstanden er 30 km, siger borgmesteren.

I dag koster en tilsvarende billet i højsæsonen 685 kr.

Borgmesteren erkender, at man ikke når den fulde ligestilling allerede næste år. Men ifølge hans oplysninger, så vil man nå det i løbet af denne regeringsperiode, altså om godt tre år.

Men Tobias Birch Johansen vil også være godt tilfreds, hvis man næste år kan halvere prisen.