LIGE NU:

Det ligner oversvømmelse - men det er penge i kassen

Det ligner en vaskeægte oversvømmelse lige nu ved Læsø Saltsyderi, men borgmester Tobias Birch Johansen maner til ro: det er penge i kassen, siger han.

Det er en fascinerende video af billeder fra Læsø Saltsyderi, der lige nu hitter på Facebook. Det er Steffen Faurholt, der er uploadet videoen:

 

Det er billeder, der langt fra ligner det, mange turister er vant til fra hede sommerdage, når man besøger Kattegatøen, der i den grad er kendt for sit Læsø Salt.

Men der er intet farligt ved det, forsikrer landets mindste kommunes borgmester, Venstre-manden Tobias Birch Johansen.

- Nej, nej, det er sådan, vi laver salt, fortæller han og fortsætter:

- Og det er penge i kassen i hvert fald om 100 år.

De massive vandmængder, der lige nu har ramt Læsø Saltsyderi, er nemlig godt for jorden, og dermed den fremtidge saltproduktion.

Firkantet sagt betyder det, at grundvandet på Rønnerne, hvor Læsø Saltsyderi ligger, bliver beriget med mere salt fra havvandet. I forvejen er grundvandet netop ved Rønnerne rig på salt, helt op til 14 pct. Læsø salt er sydesalt, udvundet ved inddampning af salt grundvand.

Borgmester Tobias Birch Johansen fortæller, at selv om det ser voldsomt ud på videoen, så er der ham bekendt ikke sket skader på Læsø Saltsyderi.

- Sådanne oversvømmelser sker med jævne mellemrum, og jeg tager det helt roligt, og som sagt, det er penge i kassen, siger borgmesteren.