02:57

En fiskeskipper fra Læsø fik mere end bare jomfruhummere og havtasker i nettet, da han og besætningen fiskede mellem Hanstholm og Hirtshals i søndags.

Foto: Josefine Brader

1 af 2

Fisker fik ravklump til 75.000 kroner i nettet

En heldig fisker fra Læsø fik mere end blot jomfruhummere og havtasker i nettet.

Erik Winther Poulsen fra Østerby på Læsø spærrede øjnene op, da han og besætningen på Eriks hummertrawler søndag havde en ekstra fangst med i nettet, da de fiskede mellem Hanstholm og Hirtshals.

Blandt jomfruhummere og fisk lå der en ravklump på 1280 gram.

- Vi havde haft nogle lidt sløje dage på båden, og så snakkede vi om, at det skulle være skidt, før det blev godt. Og det må man sige, det blev, siger Erik Winther Poulsen og fortsætter.

- Det var helt vildt. Der var rigtig god stemning på båden.

Erik Winther Poulsens ravklump vejer 1280 gram og er blevet vurderet til 75.000 kroner af Lauritz.com. Foto: Josefine Brader

Erik og hans hustru Susan Poulsen var fredag forbi Lauritz.com i Aalborg for at få vurderet klumpen af rav, og her lød vurderingen på 75.000 kroner.

Det er yderst sjældent, at så store klumper rav bliver fundet i Nordjylland. Og når de gør, så indkasserer det pæne beløb til dem, der finder dem. Således solgte en 70-årig skagbo i 2012 en 3,8 kilo tung ravklump til 300.000 kroner til en køber i Kuwait, mens et ægtepar fra Strandby ved Frederikshavn i 2014 solgte en 465 gram tung ravklump for 42.000 kroner. 

Denne 3,8 kilo tunge ravklump blev fundet i 1989 på Skagen Nordstrand. I 2012 blev den solgt til en køber i Kuwait for 300.000 kroner. Foto: Arkiv TV2/Nord

Skipperen fra Østerby har besluttet sig for at sælge fundet. Ved Lauritz.com forventer Dorte Madsen, at det ikke bliver noget problem.

- Det er den største klump, vi nogensinde har set her i afdelingen. Det er helt fantastisk at få lov at stå med sådan en, siger hun.

Pengene fra salget af ravklumpen skal deles med besætningen og Erik Winther Poulsen ved også, hvad han skal bruge sin andel til:

- Der er jo altid nogle huller at fylde ud.

Hvad ravklumpen ender med at indbringe må tiden vise. Udover Lauritz.com's vurdering har Erik Winther Poulsen fået en vurdering fra en ravhandler i Sæby på 90.000 kroner.