LIGE NU:

Hold da helt ferie i Nordjylland – Destination Læsø

Nordsjællandsk familie holder tre ugers sommerferie på Læsø hvert år.

Nordjylland er lige nu fyldt med turister fra nær og fjern, og sommerferien er i fuld gang.

En opgørelse fra Visit Nordjylland anslår, at Nordjylland vil få omkring 1,2 millioner overnatninger i juli. 24.000 af gæsterne i juli måned tager færgen over til Læsø.

Heriblandt er familien Søholm Secher fra Gammel Holte. Hvert år tager de den lange tur fra Nordsjælland for at holde tre ugers ferie i familiens sommerhus i Østerby.

- Der er noget helt specielt ved ø-livet. Så snart vi stiger om bord på Læsøfærgen kommer vi helt ned i gear, siger Lisa Søholm Secher.

Sommerhuset er en familiearv, som blev bygget af Lisas bedsteforældre i 1979. Bedsteforældrene besøgte øen en sommer, og derefter var de solgt. Lynhurtigt købte de en grund, og siden da har hele familien nydt af sommerhuset.

- Vi kan ikke lade vær med at komme tilbage. Det er det her helt simple liv, som står i kæmpe kontrast til den travle hverdag derhjemme, siger Lisa Søholm Secher.

Det mørkegrønne sommerhus hedder Linnea, og har en hel særlig betydning for familien. Netop derfor er Lisas 6-årige datter opkaldt efter sommerhuset.  

- Det er sjovt at være på Læsø. Jeg kan især godt lide at bade her, siger Linnea Søholm Secher.

Familien forsøger altid at få ferien på Læsø til at passe med Kunstfestivalen på øen. Her er der masser af aktiviteter som både Linnea og forældrene nyder godt af.

Udover kreativiteten på øen er det også ro og samvær der er trækplaster og i centrum. Hver sommer får familien besøg af en masser venner, som står i kø for at besøge dem på den lille ferieø.

For fjerede år i streg har familien besøg af vennerne Carl Christian og Tine Strøbech fra København.

- Vi er blevet forelsket i Læsø. Her er en fantastisk natur og en fantastisk atmosfære. Der er højt til himlen, der kreativt, er tid og der er rum. Vi slapper simpelthen helt fantastisk af herover, siger Tine Strøbech.

Lisa Søholm Secher har holdt sommerferie med sin mand på øen ti år i streg, og det et must for dem at komme tilbage igen næste år.