Krigsveteraner i landsby på Læsø

Der er åbnet en veteran-landsby nær Østerby på Læsø. Allerede nu er 14 sengepladser klar til veteranerne.

- Det lyder som en rigtig god idé. Her på Læsø er der ro og fred, så jeg glæder mig over, at veteranerne vil bo hos os, siger borgmester på Læsø, Tobias Birch Johansen.

Det er en ny veteran-landsby, der er åbnet på Læsø nær Østerby. Allerede nu er der plads til 14 veteraner, der er lavet café og vagthygge. Her kan veteranerne leve året rundt, som var de stadig i krig, da de får forskellige arbejdsopgaver og ansvarsområder.

Ifølge Tom Jæger, der er fra foreningen Front for Krigsveteraner, som har stået for opbygningen, så har de brug for et sted med masser af ro, og hvor de kan være i selskab med forstående kolleger.

- Det er en drøm for mig, at vi nu har sengepladser klar til så mange. Man kan holde til her langt fra storbyer og alt det dårlige, der frister. Jeg gør meget for at veteranerne får en funktion, når de er her, da de skal føle, at de bliver sat til noget, at de kan noget og dermed bliver anerkendt, siger Tom Jæger.

Læsøs borgmester Tobias Birch siger i dag til TV2 Nord, at han bakker op om lejren på øen.  Men der bliver ikke økonomisk støtte fra kommunen.

- Vi mangler stadig penge, så veteranerne har til transporten til Læsø. Så jeg skal igang med at søge fonde nu, forklarer Tom Jæger.


Seneste nyt

fra Nordjylland