Sådan ser Læsø ud fra oven. Snart bliver idyllen på øen tilført Danmarks hurtigste bredbånd. Foto: Visit Læsø

Læsø først med Danmarks hurtigste internet til alle

Læsø Kommune har indgået samarbejde med Nord Energi Fibernet A/S om at sørge for Danmarks hurtigste bredbånd til alle øens beboere i løbet af 2017.

Læsø er allerede verdenskendt for sit sydesalt. Men står det til øens kommune, bliver der fremover mere at være kendt for på Læsø. Øen er nemlig på vej med intet mindre end Danmarks hurtigste bredbånd til alle indbyggere.

1GB op og 1GB ned. Sådan lyder løftet. Og det koster tilmed ikke noget at blive tilsluttet, hvis man melder sig til inden slutningen af 2017. Kunderne skal bare betale deres sædvanlige abonnementspris i minimum seks måneder, så leveres der fibernet lige ind i huset, meddeler Læsø Kommune i en pressemeddelelse. 

Det er til gengæld ikke gratis for kommunen, som må lægge 10,8 millioner kroner ud, som de har lånt af en særlig godkendt lånepulje. 

Borgmester Tobias Johansen er helt klar over, at det er en enorm stor investering i forhold til kommunens størrelse, faktisk 6000 kroner pr. indbygger - men det bliver alle pengene værd. 

- Vi investerer i at være en aktiv del af samfundet. Velfungerende it en livsnødvendighed for en kommune, så man kan arbejde, holde ferie, drive virksomhed, og kommunikere effektivt på alle måder.  Vores fysiske afstand til fastlandet gør det endnu vigtigere at fungere godt digitalt, siger Tobias Johansen.

Læsø Kommune ser frem til, at det hurtige bredbånd bliver en realitet. I flere år har langsomt internet været en del af hverdagen for rigtig mange husstande og virksomheder. Mobildækningen har heller ikke være det helt store at råbe hurra for, det har faktisk været en bremse for Læsøs udvikling, skriver Læsø Kommune i en pressemeddelelse.

Næste skridt bliver at grave Læsø op og gennempløje fra syd til nord og fra øst til vest for at lægge 1575 kilometer kabler og fiber i jorden.