Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Læsø har sværest af alle ved at skaffe SOSU-ansatte

Læsø Kommune er den kommune, der på landsplan har størst udfordringer med at skaffe de nødvendige nye social- og sundhedsmedarbejdere.

Lige nu går der ingen social- og sundhedsmedarbejdere på Læsø rundt uden job, og sådan kan det meget vel fortsætte.

Læsø er nemlig den kommune på landsplan, der ud fra fire faktorer har sværest ved at rekruttere nye social- og sundhedsmedarbejdere.

I Nordjylland vil der i løbet af de næste 10 år komme til at mangle 4.900 nye SOSU-ansatte. Primært fordi der stadig kommer flere og flere ældre, men også fordi de nuværende medarbejdere på et tidspunkt trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Brønderslev og Mariagerfjord har det også svært – Aalborg bedst i Nordjylland

På landsplan ligger Brønderslev Kommune nummer 14 på FOA’s rangliste. Det vil sige, at Brønderslev også er en af de kommuner, der i landet har størst udfordringer ved at rekruttere nye SOSU-ansatte.

Mariagerfjord kommune ligger også i den dårligste tredjedel på landsplan. Kommunen længst mod syd i Nordjylland ligger på FOA’s rangliste nummer 30.

Omvendt har en kommune som Aalborg Kommune det anderledes nemt ved at rekruttere nye SOSU-ansatte. Kommunen ligger nummer fem på landsplan over de kommuner, der har mindst udfordringer ved at rekruttere nye SOSU-ansatte.

De fire faktorer

Fagforbundet FOA har set på fire forskellige indikatorer på, hvor svært de enkelte kommuner har - og vil få - ved at tiltrække social- og sundhedshjælpere og -assistenter.

De fire faktorer er: Ledighedsprocent; opslåede stillinger; andele ikke-uddannede og fremtidigt behov.

Se her, hvor nemt eller svært din kommune har det ved at rekruttere SOSU-ansatte