LIGE NU:

Læsø skriger efter arbejdskraft

Der er mangel på arbejdskraft i flere brancher på Læsø. Allerede nu i lavsæsonen mangler der nemlig hænder, det bekymrer en lokal håndværksmester.

Sygeplejersker, håndværkere og bankfolk. På Læsø mangler de arbejdskraft i en bred skare af brancher. Det er allerede nu at flere virksomheder på øen skriger efter arbejdskraft, men når først højsæsonen starter kan det blive rigtig kritisk for den lille ø i Kattegat.

quote Jeg tror på, at der er risiko for, at vi ikke kan vækste, som vi gerne vil fremadrettet.

 

- Jeg tror da på, at der er risiko for, at vi ikke kan vækste, som vi gerne vil fremadrettet. Det er jo et problem, hvis det første du tænker på, når du har mulighed for at vækste er, om du kan finde arbejdskraften, siger Finn Taul, der er medlem af bestyrelsen i Læsø Turist- og Erhvervsforening.

En af de brancher, der meget præsset på Læsø er håndværkerne. Flere af håndværksmestrene på øen er på udkig efter svende, så de kan følge med efterspørgslen. Det gælder både murere, elektrikere og tømrer. En af dem, der har oplevet at væksten går i stå, når arbejdskraften mangler, er tømrermester, Bernhard Nielsen.

- Vi ekspanderer jo ikke, for der er ingen folk at få. Det er rigtig irriterende. Det er jo træls at sige nej til arbejde, siger Bernhard Nielsen, Tømrermester Læsø.

Det er både de private virksomheder og det offentlige, der mangler arbejdskraft på Læsø.