Foto: Christian Henriksen

Læsøfærge runder stor milepæl

Færgen Margrete Læsøs to hovedmotorer har rundet en stor milepæl, og det blev torsdag markeret.

Det er et skarpt hjørne, de to motorer på Læsøfærgen Margrete Læsø har rundet. Færgens to hovedmotorer har været i drift i mere end 100.000 timer, hvilket svarer til, at de har kørt uafbrudt i næsten 11 et halvt år.

Torsdag blev milepælen markeret på færgen, hvor Frederikshavn-virksomheden MAN Diesel & Turbo, som har lavet motoren, overrakte færgeselskabet et diplom til minde om den flotte bedrift.

- Det er en bedrift, vi ser meget sjældent på trods af, at vi har mange tusinde anlæg i drift over hele verden. Det svarer måske lidt til, når en personbil runder en million kilometer, siger senior manager Lars Henrik Hejlesen fra MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn.

  Foto: Christian Henriksen

Kan køre mange timer endnu

Margrete har sejlet mellem Frederikshavn og Læsø siden 1997. Motorerne har i gennemsnit været i brug cirka 13 timer hvert døgn, men det forhindrer dem formentlig ikke i at få færgen til at sejle mange timer endnu.

- Vi har løbende vedligeholdt dem igennem årene, så alle de vigtige komponenter er toptrimmet. Der er mange gode år endnu, siger maskinchef Anders Larsen fra Færgeselskabet Læsø.

På et tidspunkt skal der formentlig indsættes en ny færge på ruten mellem Frederikshavn og Læsø, og til den tid håber MAN Diesel & Turbo, at de igen får lov at udvikle motoren.

- Vi er særligt stolte over at stå her i dag, fordi vi i 1997 leverede et komplet fremdrivningsanlæg, som er produceret få kilometer herfra. Til sommer genoptager vi produktionen af motorer i Frederikshavn, og vi håber da, at vi om nogle år får mulighed for at levere nogle af vores nye 12-cylindrede HighSpeed-motorer til Færgeselskabet Læsø, siger Lars Henrik Hejlesen.