Foto: Arkivfoto: TV2 Fyn

Læsøs nye kommunaldirektør fik sparket på Langeland

Læsø Kommunes nye kommunaldirektør blev sidste år fritstillet fra sin stilling hos Langeland Kommune, men det er ikke noget, lokalpolitikerne har hæftet sig ved.

Tirsdag formiddag blev navnet på Læsø Kommunes nye kommunaldirektør offentliggjort på Facebook af borgmester Tobias Birch Johansen (V).

Den nye medarbejder på rådhuset og afløser for teknisk chef og konstitueret kommunaldirektør Lillian Kristensen er 60-årige Jørgen Vestby Christiansen. Han kommer med 23 års erfaring som kommunaldirektør, skriver Tobias Birch Johansen i sin pressemeddelelse.

- Det er både vores håb og vores tro, at samarbejdet med Jørgen Vestby Christiansen vil blive godt for begge parter, og at arbejdet med Læsø Kommunes udvikling og udfordringer således fortsættes på bedste vis, skriver borgmesteren på Facebook.

Men Jørgen Vestby Christiansen blev i februar sidste år fritstillet fra sin stilling som kommunaldirektør i Langeland Kommune. Den præcise begrundelse kom aldrig frem, men fra Økonomiudvalgets side var der udtrykt mistillid til Christiansen, der siden 2007 havde varetaget posten.

Det er dog ikke noget, hverken indstillelsesudvalget eller kommunalbestyrelsen på Læsø har hæftet sig videre ved, da de alle enstemmigt besluttede at tilbyde Jørgen Vestby Christiansen jobbet.

- Nej, det har vi ikke boret i, og vi har ikke kontaktet Langeland Kommune i sagen. Vi har kigget på hans kvalifikationer i stedet, siger viceborgmester Folmer Hjort Kristensen (S) om beslutningen.

- Vi har ansat ham, fordi vi tror, han er den rigtige for Læsø. Jørgen Vestby Christiansen har stor karriere som kommunaldirektør med sig, og vi regner med, at vi sætter ham i stikkontakten herovre, og så kører han af sig selv. Han er en meget tiltalende person, uddyber Folmer Hjort Kristensen.

Han bliver bakket op af borgmester Tobias Birch Johansen, der oplyser, at der er blevet spurgt til afskedigelsen sidste år.

- Jørgen Vestby Christiansen har selvfølgelig lavet en aftale med Langeland Kommune om, hvad der skal siges i den sag. Men vi har sikret os, at der ikke er foregået noget retsligt ulovligt, og alle andre referencer, vi har indhentet, viser, at han ikke er ukvalificeret, siger Tobias Birch Johansen.

Den nye kommunaldirektør bor i øjeblikket med sin kone i Årslev på Midtfyn og forventer at beholde sit hus dér. Men ifølge pressemeddelelsen flytter han snarest sin folkeregisteradresse til Læsø og finder sig en egnet bolig dér.