00:20

To nordjyske LA-formænd trækker sig.

Gymnasieelev Kasper Hugger (t.v.) overtager posten som formand i Liberal Alliance Frederikshavn/Læsø. Foto: Kanal Frederikshavn

1 af 2

Mandefald i LA: Læsø-Frederikshavn-formand trækker sig også

Mandefaldet i Liberal Alliance fortsætter. Først var det lokalformanden i Thisted, der trak sig i protest, og nu har Kristine Mebus også trukket stikket. Gymnasie-elev overtager.

Liberal Alliance Frederikshavn/Læsø skiftede i aftes formand i utide. Kristina Mebus valgte at stoppe som formand efter kun godt ni måneder. Hun blev afløst af næstformand Kasper Hugger. Det skriver Kanal Frederikshavn. 

Liberal Alliance har de seneste måneder været i modvind, efter at partiets politiske leder, udenrigsminister Anders Samuelsen, flere gange garanterede danskerne store skattelettelser. Onsdag aften undskyldte han dog uforbeholdent de kuldsejlede skatteforhandlinger og især den rolle, Liberal Alliance spillede i farcen.

Læs også Lokal LA-formand trækker sig i protest

En række lokale formænd er stærkt utilfredse med Anders Samuelsen. I aftens valgte Leo Skydt Jørgensen at trække sig formand for Liberal Alliance Thy/Mors. 

- Tillid er en svær ting at opbygge, men let at nedbryde. Derfor er Liberal Alliance bedst tjent med at fortsætte uden mig på medlemslisten, skriver Leo Skydt Jørgensen på Facebook.

Kristina Mebus vil dog ikke være med i denne mudderkastning. Hun konstaterer blot, at hun er færdig som formand for Liberal Alliance Frederikshavn/Læsø.

Går du i utilfredshed med Anders Samuelsen?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er min beslutning, og den har jeg ikke lyst til at uddybe yderligere, udtaler Kristina Mebus til Kanal Frederikshavn.

Er du fortsat medlem af Liberal Alliance?

- Min politiske overbevisning fremadrettet har jeg heller ikke lyst til at uddybe, siger Kristina Mebus.

Gymnasieelev Kasper Hugger overtager ansvaret som formand indtil generalforsamlingen i april. Her ønsker han posten som næstformand tilbage.

- Jeg foretrækker at være næstformand, og jeg ser heldigvis flere kompetente formandskandidater i bestyrelsen, udtaler Kasper Hugger.

Han pointerer, at han støtter den udskældte folketingsgruppe.

- Jeg er sikker på, at de gør alt, hvad de kan for at få gennemført liberal politik, og vi har meget andet at byde på end skattelettelser.