Foto: Bruno Stagsted

Norsk mangemillionær investerer i stor stil på Læsø

En nordmand har brugt op mod 25 millioner kroner på Læsø i løbet af de sidste 20 år.

Der er gang i den på Læsø i disse dage. Mens det stadig ikke ligger 100 procent fast, hvem der bliver øens borgmester, er en norsk investor samtidig på besøg for at se nærmere på et projekt til mere end fem millioner kroner.

Dagens rundvisning står Folmer Hjort Kristensen for. En mand, der kan gå hen og blive afgørende for Læsøs fremtid de næste fire år. Folmer Hjort Kristensen fra Socialdemokratiet er nemlig dén person, der sammen med Venstre kan sikre flertal i kommunalbestyrelsen – og måske endda med sig selv som borgmester.

- Det betyder rigtig meget for øen, at vi har sådan en investor.

Folmer Hjort Kristensen, byrådsmedlem, Læsø Kommune

Selvom der altså er nok at se til, var Folmer Hjort Kristensens søndag afsat til anden side. Nordmanden Trygve Natvig skulle nemlig vises rundt af byrådsmedlemmet.

En opgave, der prioriteres – de to mænd er nemlig gået hen og er blevet gode venner, og så er Tryge Natvig også guld værd for Læsø. Ifølge Folmer Hjort Kristensen har han nemlig brugt helt op mod 25 millioner kroner på øen i løbet af de sidste 20 år.

- Der bliver ikke spurgt ind til udbetaling og hvor meget, man kan låne. Penge bliver bare hævet. Det synes jeg, er fantastisk – og det kommer Læsø til gode, siger Folmer Hjort Kristensen.

Nordmanden besøgte Læsø for første gang for cirka fyrre år siden, og i første omgang investerede han i hotellet Havnebakken i Vesterø.

- Det er fantastisk. Det betyder rigtig meget for øen, at vi har sådan en investor, og at man får vedligeholdt og bygget op, siger Folmer Hjort Kristensen.

Trygve Natvig bor lige nu i Oslo, men han overvejer at rykke teltpælene op og gøre øen, han elsker, til sit permanente hjem.

- Jeg elsker Læsø og synes, at det er dejligt at være her, siger Trygve Natvig.

01:29 Luk video