LIGE NU:

Covid19-krise Færge-underskud truer Læsøs økonomi

Corona-krisen har halveret billetindtægterne på Læsø Færgen. Færgen sejler mod et underskud på 12 millioner kroner, hvis situationen fortsætter. Sker det løber kommunekassen tom for penge og sættes under administration.

Politikerne i økonomiudvalget på Læsø skal på mandag drøfte den alvorlige situationen, som ser ud til at ramme kommunens økonomi hårdt.

- Det ser alvorligt ud, hvis situationen ikke ændrer sig, eller hvis vi ikke gør noget nu, siger Læsøs borgmester Karsten Nielsen (Dansk Folkeparti).

Passagertallet på Læsø Færgen er faldet markant siden corona-krisen for alvor brød ud i Danmark for mere end en uge siden. Billetindtægterne er halveret. Det vil betyde underskud på 12 millioner kroner, og det vil få alvorlige konsekvenser.

- En sådan nedgang vil være tilstrækkeligt til, at kommunen sættes under administration, da vi derved vil løbe tør for likviditet, skriver administationen i Læsø Kommune i dagsorden til politikerne i økonomiudvalget.

Afgange kan blive aflyst

Politikerne i udvalget skal drøfte forskellige nødvendige tiltag, som kan bremse underskuddet, og der er lagt op til at færgeplanen reduceres i den kommende tid. Politikerne skal tage stilling til, om der skal meldes en reduceret køreplan ud, og om der skal være mulighed for at aflyse sejladser, hvis der er for få bookinger.

- Der vil altid være en tidlig morgen afgang og en sen afgang, så folk kan komme hjem igen. Dem rører vi ikke ved, men vi skal se om vi i samråd med færgens personale kan lave en fleksibel fartplan, siger borgmesteren.

En fleksibel fartplan kan betyde, at man kan aflyse afgange, hvor der ikke er tilstrækkelig med bookinger.