De to både, der var impliceret i ulykken, er slæbt ind til Vesterø Havn. Foto: Privat

Det lykkedes at redde fire ud af fem personer op af vandet i live. Desværre er en person druknet efter de tragiske hændelser. Arkiv. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

En person druknet - fire reddet i redningsaktion

Tragisk drukneuluykke på Læsø her til aften.

En hyggelig tur på vandet ud for Vesterø Havn på Læsø udviklede sig her til aften til et mareridt for fem sejlere. En person er druknet, mens fire er reddet i land.

- Tidligere på eftermiddagen tog tre personer afsted i en jolle. På et tidspunkt falder den ene i vandet, og de to andre forsøger at holde vedkommende oppe, men pludselig vælter jollen, og dermed ligger alle tre personer i vandet, fortæller vagtchef Poul Fastergaard, Nordjyllands Politi.

Men herfra udvikler sagen sig endnu mere uheldigt.

- På et tidspunkt kommer en speedbåd med to tyskere ombord forbi stedet, hvor de tre ligger i vandet. De stopper og forsøger at redde de tre op af vandet, men i forsøget vælter deres speedbåd også, så der nu ligger fem personer i vandet, uddyber vagtchefen.

Dermed bliver en stor redningsaktion sat i gang med redningshelikoptere fra Danmark og Sverige og redningsbåde fra Østerby og Sæby.

- Det lykkes at finde alle fem personer i vandet, men desværre er en af personerne fra jollen afgået ved døden.

Nordjyllands Politi oplyser sent torsdag aften, at den afdøde er en 67-årig mand fra Læsø, og vedkommende havde ikke redningsvest på, da han faldt i vandet. (opdateret 21.42 torsdag aften, red.)

Ifølge vagtchefen er det uklart, hvor mange af de fem, der havde redningsvest på, da de faldt i vandet. 

Sæby Redningsstation har lagt billeder fra aktionen på Facebook.