Fra flerstjernede skihoteller til spa på Læsø

Fredag har Læsø Kur igen slået dørene op efter en konkurslukning tidligere på året.

Udsigt til et snedækket landskab, Alperne og skiløbere der drøner ned ad bjergene. Sådan har arbejdsdagene været for Maximillian Ashby gennem flere år fra de tre- og firestjernede alpehoteller, han har drevet.

Nu er udsigten skiftet ud med sand, hav og salt i lange baner. 

Fredag morgen slog han dørene op til Læsø Kur, som han skal drive for koncernen Travelheart Family. 

- Vi har fået 30 gæster ind fra morgenstunden, og vi har fået en del bookinger. Vi er nået hen til et produkt, som vi er stolte over at præsentere, siger den bare 26-årige bestyrer.

Et stort projekt

Maximillian Ashby startede karrieren som hotelpersonale på flere alpehoteller og har siden arbejdet sig op. 

Han er sønderjyde, men bosat København. Og så kan det jo godt undre, hvordan man går fra flerstjernede hoteller i udlandet til et kursted i Danmarks mindste kommune.

- Jeg synes, det er et rigtig spændende projekt. Det har været et stort projekt, så jeg synes ikke, det er småt i forhold til hotellerne, siger Maximillian Ashby. 

Kuren gik tidligere på året konkurs efter flere redningsforsøg. Nu skal sønderjyden så forsøge at give stedet nyt liv. 

Tidligere var kuren kendt for at behandle psoriasispatienter, men sygeplejeafdelingen er lukket, fordi kommunerne ikke længere sendte patienterne i saltbehandling. Men saltkarrene er stadig de samme, så folk med psoriasis er stadig velkomne.

- Der er fokus på velvære nu. Man kan godt komme ind fra gaden, men det kan være en fordel at booke, for der kan maksimalt være 70 i spaen, siger Maximillian Ashby.

Det første år er der planer om at drive kurbadet, så det ligner det, det før har været. Derefter vil Travelheart Family lægge en strategi for, hvordan tilbuddet fremover skal se ud. 

- De har taget godt imod mig. Fra Sønderjylland kender jeg det med, at det er et lille samfund, hvor man værner om hinanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland