Lyset er slukket hos Læsø Kur og Helse - begærer sig selv konkurs

Bestyrelsen har siden efteråret 2023 arbejdet på at få tilført ny kapital til selskabet, som i de seneste år har leveret negative driftsresultater med negativ egenkapital til følge.

Planen var, at Læsø Kur og Helse skulle åbne igen om bare en uge, men nu ser det mere end almindeligt sort ud for stedets fremtid.

Bestyrelsen bag Læsø Kur oplyser i en pressemeddelelse, at Læsø Kur og Helse Aps indgiver begæring om egen konkurs.

Det er en særdeles udfordrende økonomi, der gør, at at bestyrelsen nu vælger den løsning, som betyder, at saltbadene forbliver lukkede.

Bestyrelsen har den seneste måned ført forhandlinger med blandt andet en kapitalstærk brancheaktør, som havde vist interesse i at investere, men bestyrelsen modtog tirsdag besked om, at denne sidste potentielle investor har valgt at trække sig.

Forud for dette har der været arbejdet med forskellige konstellationer for at reetablere den nødvendige kapitalbase.

Blandt andet er der søgt at opnå støtte fra såvel lokale erhvervsdrivende i turismebranchen på Læsø som investorer fra fastlandet.

Ingen af disse har ønsket at skyde kapital ind.

Forud for sæsonen 2023 blev ejerkredsen udvidet, og de nye med-ejere indskød ved den lejlighed kr. 833.333.

Den samlede ejerkreds bag selskabet har ikke ønsket at indskyde yderligere kapital i selskabet på grund af manglende interesse fra potentielle investorer.

- Bestyrelsen anser dermed mulighederne for videre drift for udtømte og har torsdag begæret egen konkurs ved Skifteretten i Hjørring, velvidende at en række økonomiske forpligtelser desværre ikke vil blive indfriet, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Læsø Kur & Helse’s historie strækker sig over mere end 20 år og har gennem flere år været en stor turistmagnet.

De seneste år har gæsterne dog svigtet, og Læsø Kur og Helse har mistet 34 procent af sine gæster.


Seneste nyt

fra Nordjylland